Konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
Konferencija za novinare (foto: Đorđe Đoković)
23.03.2016, 13:55

Valis 93 protiv ŽAK-a iz Kikinde

č: | fb:

Pobedom protiv Bečeja 11:8 i osvajanjem prvog mesta u Prv B ligi Srbije vaterpolisti Valisa 93 izborili su učešće u baražu za popunu Prve A lige protiv ŽAK-a iz Kikinde, poslednjeplasirane ekipe u višem rangu. Prva utakmica igra se ovog vikenda u srcu Banata, revanš je na bazenu u Petnici, a u slučaju nerešenog ishoda posle dva meča majstorica će se igrati u Kikindi.

Luka Gligorijević

Luka Gligorijević (Foto: Đorđe Đoković)

„Priželjkujemo brejk na prvom meču u Kikindi kako bismo na našem bazenu u Petnici odlučili pitanje boljeg i plasirali se u Prvu A ligu“, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Luka Gligorijević, jedan od igrača Valisa 93, maturant Valjevske gimnazije. Dodao je da dosadašnjih rezultata valjevskog vaterpola ne bi bilo da nije podrške roditelja i klupskog rukovodstva, Gradske uprave i mnogobrojnih sponzora, koji su se odazvali na poziv da pomognu.

Potpredsednik kluba, advokat Sreten Đorđević složio se sa ocenom izveštača kako sistem takmičenja nije najbolji jer najbolja ekipa iz Prve B lige igra baraž sa najslabijom iz Prve A lige – Valis 93 ima jedan poraz, a ŽAK jednu pobedu, ali – šta je, tu je!

Okosnicu Valisa 93 čine momci iz Valjeva, a pojačani su sa nekoliko vršnjaka iz beogradskog Partizana. Pod vođstvom trenera Jove Serafimovića ekipa trenira u Beogradu i Valjevu, a dva dana u nedelji kompletan sastav radi na Banjici ili u Petnici.

Sreten Đorđević, Zoran Jokić i Aleksandar Vujić Subotić

Sreten Đorđević, Zoran Jokić i Aleksandar Vujić Subotić (Foto: Đorđe Đoković)

Na pitanje izveštača, koliko je takmičenje u Prvoj A ligi skuplje od igranja Prve B lige, predsednik dr Zoran Jokić kaže kako su dosadašnji troškovi takođe bili iznad realnih mogućnosti kluba ali da su se ljudi koji vode Valis 93, uz razumevanje Gradske uprave i pomoć sponozora i donatora snalazili što će činiti i ubuduće.

Jedan od načelnika gradskih uprava Aleksandar Vujić Subotić obećao je danas da će Grad Valjevo pomagati vaterpolo koliko god bude mogao, dok potpredsednik kluba Đorđević kaže kako troškovi prvoligaškog takmičenja iznose oko 50.000 - 60.000 evra. Na stručnom štabu, u kojem su i treneri Srđan Marković i Radenko Šnele Popović, proceniće trebaju li „minimalna pojačanja“ za elitni rang takmičenja u kojem je cilj opstanak, ukoliko ekipa bude bolja od ŽAK a, u šta svi veruju.

U ligaškom delu Prve A lige igraju najbolji srpski klubovi izuzev onih najkvalitetnijih Partizana, radničkog KG, Vojvodine i Crvene zvezde, koji se, slično sistemu u košarkaškom sportu, uključuju u plej-ofu, dok pre toga igraju Regionalnu ligu sa ekipama iz država nastalih raspadom bivše Jugoslavije.

 

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 2 sati 21 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 2 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara