Valis 93 - Valis (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Valis 93 - Valis (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
27.03.2016, 09:06

Valis 93 ubedljiv u Kikindi

č: | fb:

U prvoj utakmici baraža za popunu Prve A vaterpolo lige, igranoj sinoć u Kikindi, Valis 93 je pobedio domaći ŽAK sa 23:8 (5:0, 4:1, 6:5, 8:2) i na taj način, po svemu sudeći, načinio odlučujući korak ka plasmanu u elitno takmičenje. Revanš je u nedelju, 3. aprila, najverovatnije u 18.00 sati, u Petnici. Majstorica bi se igrala u Kikindi samo u slučaju da ŽAK načini iznenađenje u Valjevu.

Prema rečima trenera Srđana Markovića, koji je bio odličan golman prve ekipe Valisa, dečaci su zaigrali sjajno, sve su iznenadili i oduševili, tako da pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Sve je, praktično bilo rešeno već posle startnih 5:0, a Kikinđani su ranopravan protivnik bili samo u trećoj četvrtini.

Valis 93; Spasojević, Beljić 2, Janošević 4, Radulović 5, Arsenović, Pelemiš 1, Gligorijević, Popović 3, Đorđević 1, Dan 3, Nasev 2, Đorđić.

Valjevska ekipa sastavljena je od momaka, srednjoškolaca, koji su nekoliko godina u klubu i prošli su vaterpolo školu. Pojačani su sa nekoliko vršnjaka iz beogradskog Partizana sa kojim klub izvanredno sarađuje. Trener je stručnjak crno-belih Jova Serafimović, pomažu mu Šnele Popović i Srđan Marković, a najveća dobit za Valis 93 bila je ta što je sa ekipom radio i proslavljeni svetski i jugoslovenski as Igor Milanović, koji sada vodi Galatasarj iz Istanbula.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 17 sati 27 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 10 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara