Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
03.04.2016, 16:21

Srpskoligašima po bod

č: | fb:

Srpskoligaši Kolubarskog okruga opet su osvojili po bod, ovoga puta u 18. prvenstvenom kolu. Najvredniji bod osvojili su Ubljani u Šapcu, Valjevci su spasavali remi u Kučevu, dok Lajkovčani nisu uspeli da sačuvaju vođstvo u Kragujevcu.

Opet u izmenjenom sastavu, ovoga puta zbog parnih kartona (Kosić, Stevanović), FK Budućnost-Krušik igrala je 1:1 (0:1) sa Zviždom. Domaćin je u Kučevu poveo u 27. minutu izgleda autoogolom Popovića, koji se nije najbolje snašao u svom kaznenom prostoru, a konačan rezultat postavio je Sević u 87. minutu iz slobodnog udarca sa 20-tak metara. Ta loptu, kao i mnoge danas, upućena „ni sebi, ni svom“, iznenadila je sve, pa i solidnog golmana Rajkovića i završila u mreži.

Na taj način pravda je delimično zadovoljena jer su Valjevci imali daleko više od igre, izveli desetak kornera, ali jalova dodavanja na sredini terena bez završnog pasa za šansu i gol, donela su tek koju polupriliku. Možda najizgledniju nije iskorisitio sebični Isidorovoić u finišu utakmice.

Mnogo rada moraće da uloži trener Obadović u poboljšanju završnice, gde favorizovani napadači Isidorović, St. Ilić i Popović teško postižu gol. Uz to, Milinković i Čočović se retko pridodaju napadu, posebno u gostima, a nema ni ranijeg doprinosa kapitena Raševića i „bonusa“ Prokića, odnosno bekova Kosića (Đorđevića) i Sevića.

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Đorđević (Pavlović), Gentić, A. Ilić, Sević - Milinković, Čočović, Rašević, Prokić (Isidorović), St. Ilić – Popović.

Ubljani su Mačvi otkinuli bod u Šapcu igrajući 0:0. Sitarica je imao dve izgledne prilike ali je i I. Jovanović sojim odbranama pokazao zbog čega je jedan od najboljih golmana u Srpskoj ligi Zapad. Železničar je poveo u Aranđelovcu golom Stojanovića dabiĐurđević sapasao bod Šumadiji za 1:1 (0:0).

Smederevci su i treći put poraženi. Mačva vodi na tabeli, a Valjevci su remijem u Kučevu propustili priliku da preuzmu vođstvo na tabeli, pa za Mačvom zaostaju dva boda. U 19. kolu, Budućnost-Krušik dočekuje Slogu iz Kraljeva, Železničar igra protiv Zvižda, dok se Jedinstvo sastaje sa imenjakom iz Krčagova kod Užica.

 

Radnički bez pardona

 

Od „zonaša“ Kolubarskog okruga najuverljivi je Radnički, koji je na petom puku pobedio Brezovicu sa 4:1 (1:1). Gosti su poveli golom Mijailovića, Tajdić je brzo izjednačio, a u finišu su Gošić, Đurić i Radovanović matirali vrlo dobrog Srećkovića.

Ribnica je igrala 0:0 sa Slogom u Bajinoj Bašti, kao i OFK Osečina kao domaćin protiv vodećeg Zlatibora iz Čajetine. Spartak je na Ćućinu savladao Slogu iz Sjenice sa 2:0 (0:0) golovima Milanovića i Petakovića postignutim u 64. i 65. minutu igre! Zadrugar se u Lajkovcu mučio protiv Budućnosti iz Arilja, a pobedonosni gol postigao je Stjelja dva-tri minuta pre kraja.

Radnički je bezbedan na tabeli, Brezovica će teško izbeći povratak u niži rang, Zadrugap, pa i Spartak, nadaju se „zlatnoj sredini“, dok se Ribnica i OFK Osečina bore za opstanak. U 19. kolu, narednog vikenda, komšijske derbi je meč Brezovica-Zadrugar. Radnički gostuje u Provu, kod Vladimiraca, Osečina u Klupcima kod Loznice, Spartak Zlatiboru u Čajetini, a Ribnica igra sa Polimljem u Prijepolju.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 12 sati

Pokušao da opljačka menjačnicu

Policija u Ljigu je uhapsila D. Đ. (2003) iz okoline Kosjerića. On se sumnjič da je u petak u prepodnevnim satima pištoljem pretio radnici u menjačnici, nakon čega je ona aktivirala alarm.  · 1 komentar

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada 10.05.2024

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 6 komentara