Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal, ilustracija (foto: Đorđe Đoković)
09.04.2016, 19:35

Minimalne pobede Valjevaca i Ubljana

č: | fb:

Klubovi Kolubarskog okruga igrali su danas dve srpskoligaške utakmice, u Valjevu i na Ubu, dok su Lajkovčani domaćini nedeljom. Sutra (15.30) igraju se i sve utakmice Zonske lige Drina u kojima učestvuju ekipe iz Valjevskog kraja.

FK Budućnost-Krušik je pobedom od 1:0 (1:0) osvojila tri boda protiv Sloge iz Kraljeva u 19. kolu Srpske lige. Jedini gol postigao je štoper Gentić u 42. minutu, posle kornera sa desne strane. Lopta je preletela sve igrače u kaznenom prostoru gostiju, a Gentić ju je sačekao na levoj strani šesnaesterca Sloge i pribrano smestio u mrežu iza leđa golmana Božovića, najboljeg igrača Kraljevčana danas.

Vrlo izglednu priliku Valjevci su imali u 27. minutu, kada je Isidorović proigrao Raševića, koji je snažno šutirao ali je Božović opet bio na mestu. Odbijenu loptu Popović nije uspeo da pošalje u gol iskosa sa desne strane.

Gosti su se vešto branili, a jedinu priliku za gol imali su u 38. minutu, kada je Županjac snažno šutirao pravo u dobro postavljenog Vojisavljevića.

U drugih 45 minuta, domaći su napadali, stvorili nekoliko prilika, koje ponajpre Stefan Ilić nije uspevao da materijalizuje golovima. Napredk u igri Budućnost-Krušika je uočljiv ali i dalje škripi u završnici. Što bi treneri rekli, dobro je kada ima šta da se promaši, napadači će već proraditi!

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Kosić, gentić, Stevanović, Sević – Čočović, Prokić (Pavlović), Rašević, Isidorović, St. Ilić – Popović (Đuketić).

Ubljani su konačno osvojili tri boda u susretu sa neugodnim imenjakom iz Krčagova, kod Užica. Jedini gol za Jedinstvo postigao je Uroš Jovanović, a pobeda će dobro doći na psihološkom planu u teškoj borbi za opstanak u Srpskoj ligi. Železničar sutra u Lajkovcu igra protiv Zvižda iz Kučeva.

Stanje na tabeli je nepromenjeno – vodi Mačva (pobedila Polet sa 1:0) sa dva boda više od Valjevaca i Smederevaca, koji su danas dobili Seljaka iz susednog Mihajlovca sa 4:1 posle tri prolećna poraza i promene trenera.

U 20. kolu, Valjevci igraju sa Poletom u Ljubiću, kod Čačka, Železničar je gost Sloge u Kraljevu, dok Jedinstvo igra sa Slogom u Požegi.

 

Svi „zonaši“ sutra

 

U Zonskoj ligi Drina dana je igrana jedna utakmica 19. kola, Budućnost-Jedinstvo (Vladimirci) u Arilju. Brezovica sutra (15.30) dočekuje lajkovčaki Zadrugar, Radnički sa Petog puka gostuje u Provu, kod Vladimiraca, mionička Ribnica u Prijepolju, ljiški Spartak u Čajetini, a OFK Osečina u Klupcima, kod Loznice.

 

 

Aktuelno

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada Pre 5 sati 7 minuta

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 3 komentara

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 1 dan 7 sati

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 14 komentara