Budućnost Krušik - Polet Ljubić (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost Krušik - Polet Ljubić (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
17.04.2016, 17:56

Valjevci „pali“ u Ljubiću

č: | fb:

U nedeljnom „matineu“ Valjevci su „pali“ u Ljubiću, kod Čačka i još jedno propustili priliku da preuzmu vođstvo na tabeli Srpske lige – Zapad. Domaći Polet pobedio je sa 1:0 (0:0) golom Vasilića, iz jedanaesterca, u 73. minutu igre. Vasilić je ranije igrao u Budućnosti, a penal je diskutabilan prema oceni reportera VTV-a s obzirom na to da je lopta odskočila i udarila u ruku Gentića u čijoj blizini nije bilo ni jednog igrača Poleta. Inače, zbog tehničkih problema, uobičajenog TV prenosa VTV-a nije bilo u poslednih pola sata igre, pa nismo videli ni spornu situaciju, ni gol Vasilića.

Prema onome što smo videli do tada, Polet je bio bliži pobedi još u prvih 45 minuta igre, kada je Luković pogodio prečku, a Vojisavljevioć jednom spasavao gol a drugi put bespotrebnim istrčavanjem gotovo omogućio pogodak domaćim fudbalerima. Vojisavljević je dobar, iskusan čuvar mreže ali ima ozbiljnih problema u igri nogom, pa i u osnovnom degažmanu lopte, što se u ovim godinama izgleda teško da ispravljati. Ti problemi donekle destabilizuju i igru poslednje linije, dva beka i dva štopera.

Jedinu priliku FK Budućnost-Krušik imao je u finišu prvog poluvremena posle solo prodora Isidorovića, koji nije uspeo da savlada Drobnjaka. Malo i za bod, realno uzev. Jer, Polet je tim školovanih pojedinaca, prgavih i prljavih, od kojih je većina školu prošla u čačanskom Borcu.

Bez kapitena Raševića, koji je pauzirao zbog parnih kartona, vezni red je prilično „davio“ loptu bez upotrebljivog završnog pasa za napadače. Ni izmene, Pavlović umesto Prokića i Đorđević umesto Popovića, sa pomeranjima u pojedinim linijama tima, nisu ništa popravile, te je igra na sredini, uz neefikasnost, i dalje najveći problem trenera Obadovića. Možda bi valjalo probati sa Sevićem bliže golu, uz povremeno žrtvovanje pojedinaca iz špica napada, a u postavu uvesti klasičnijeg levog beka. Možda...

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Kosić, Gentić, Stevanović, Sević – Milinković, Čočović, Prokić  (Pavlović)– Isidorović, St. Ilić – Popović (Đorđević).

Ranim golovima Sitarice i Rankovića, Ubljani su osvojili sva tri boda protiv Sloge u Požegi – 2:1 (2:1). U nastavku, golman Jovanović je bio na visini zadatka, pa je Jedinstvo konačno slavilo i u gostima, što je donelo pomak ka sredini srpskoligaške tabele.

Želja je poražen na gostovanju u Kraljevu, Sloga je slavila sa 1:0 (1.0), golom postignutim u 45. minutu, uz napomenu da je Jovanović pri rezultatu 0:0 pogodio prečku gola domaćih.

U vrhu tabele nema promena –Mačva vodi posle 0:0 u Krčagovu, Valjevci su drugi, a Smederevci treći nakon 0:4 na gostovanju Šumadiji u Kragujevcu. U sredu je na programu vanredno, 21. kolo kolo – Železničar dočekuje Budućnost-Krušik, dok Jedinstvo igra sa Karađorđem iz Topole.

 

Ribnica i Spartak ubedljivi

 

Posle loših rezultata u 19. kolu, kada su sve ekipe Kolubarskog okruga u Zonskoj ligi Drina, osim Zadrugara, bile poražene , u 20. kolu usledio je boljitak. Ribnica je sa 4:0 (2:0) pobedila Slogu iz Sjenice golovima Rajkovića 2, Tomića i Krstića. Spartak je na Ćućinu pobedio Radnički iz Klubaca, kod Loznice, sa 3:0 (1:0) – dvostruki strelac bio je Milanović, a mrežu gostiju zatresao je i igrač utakmice, „bonus“Vukosav Sredojević.

Radnički je na Petom puku neičekivano poražen od Rađevca – 1:3 (1:1), a ključni momenat bio je promašeni penal Ilića početkom drugog poluvremena, što su gosti iz Krupnja zanalački iskoristili. Strelac za Radnički bio je Marković iz slobodnog udarca. Brezovčani su konačno pobedili i to Jedinstvo u Vladimircima sa 3:2 (2:1), a sva tri gola postigao je Zoran radojičić uz pomoć Branka Mišića (44), koji je iz Mionice stigao sa trenerom Zoranom „Efeom“ Nenadovićem!

Danas je OFK Osečina, u utakmici „biti il ne biti“ u borbi za opstanak, pobedila Budućnost iz Arilja sa 2:1, golovima Pavlovića i Đurđevića iz jedanaesterca, dok je Zadrugar u Lajkovcu pobedio Provo rezultatom 1:0. Zadrugar i Radnički su najbezbedniji, Spartak i Ribnica su u sredini tabele, Brezovica će se teško sapasti ispadanja, dok Osečanci ne smeju više da kiksiraju.

U 21. kolu, komšijski derbi je Brezovica-OFK Osečina, dok Radnički dočekuje Slogu (BB), Spartak gostuje u Arilju, Ribnica u Čajetini, a Zadrugar u Krupnju.

 

 

Aktuelno

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada Pre 6 sati 22 minuta

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 3 komentara

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 1 dan 8 sati

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 14 komentara