Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
30.04.2016, 18:35

Buran derbi u Smederevu

č: | fb:

Smederevo i Budućnost-Krušik odigrali su danas u Smederevu buran derbi 23. kola Srpske lige Zapad – 1:1 (1:1). Dva gola, tri crvena i nekoliko žutih kartona, puno naboja u startovima, incidenti u tunelu stadiona na poluvremenu utakmice, uz pritiske domaćina na sudiju Borisavljevića iz Ivanje, odlike su viđenog u Đurđevom gradu.

Domaćin je poveo već u 2. minutu, posle prekida, kada je Đokić poslao loptu glavom nakon centaršuta Bastajića u gol Vojisavljevića. Izjednačio je Rašević u 24. minutu – Stefan Ilić je odlično šutirao sa preko 20 metara, golman Đorđević je ispustio loptu, a kapiten Valjevaca ju je smestio u mrežu.

Bilo je, posebno u drugih 45 minuta, pokušaja Smederevaca da stignu do sva tri boda ali je odbrana valjevskih fudbalera izdržala sve atake domaćina. Sa deset igrača najpre su ostali Smederevci posle oštrog starta štopera Stanića na desnom beku Kosiću, koji odlično vukao kontru.

Nepunih deset minuta docnije, štoper gostiju Gentić igrao je rukom (ili ga je lopta pogodila u ruku), što je bio razlog da i on dobije drugi žuti, odnosno crveni karton. Potom je Kosić, kao štoper umesto Gentića, nepravilnim klizajućim, startom, kontra nogom „preko kuka“, zaustavio prodor domaćina, pa je i on, posle drugog žutog kartona ranije morao u svlačionicu.

Valjevcima zameramo na odsustvu prisebnosti u trenucima kada su domaćini, koje kao trener sada vodi Miki Ivanović, nekadašnji novinar beogradskog Sporta, stari „vaćaroš“, ostali sa igračem manje i odigrali fudbalski neinteligentno!

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Kosić, Gentić, Stevanović, Sević (Đuketić) – Pavlović, Milinković, Rašević, Prokić (Popović), Isidorović (Čočović) – St. Ilić.

Lajkovčani su ušli u seriju dobrih rezultata. Posle pobede u derbiju sa Valjevcima i Kup utakmici sa Ubljanima (3:0), danas su golovima Sofronića i Nedeljkovića (iz jedanaesterca) preokrenuli 0:1 u 2:1 i pobedu na gostovanju protiv Šumadije u Aranđelovcu.

Jedinstvo je na Ubu još jednom odigralo 1:1 (1:0) iako je golom Sajića u prvih 45 minuta vodilo, pa se borba za opstanak nastavlja.

Mačva sigurno vodi na tabeli, ispred Smederevaca i Valjevaca, kojima su Lajkovčani sve bliži. U 24. kolu, Budućnost-Krušik dočekuje tim FAP-a, Železničar je domaćin Smederevcima dok Ubljani gostuju Zviždu u Kučevu.

 

Tri pobede „zonaša“

 

U 23. kolu Zonske lige Drina ekipe Kolubarskog okruga bile su danas uspešne u četiri utakmice. Radnički je na Petom puku golovima Bojana Đurića pobedio Jedinstvo iz Vladimiraca sa 2:0 (0:0). Osokoljeni pobedom u polufinalu Kupa na području Kolubarskog okruga, protiv Budućnost-Krušika na Pećini sa 4:3, uz promašen jedanaesterac, Ljižani su danas slavili u Provu, gde su dobili sa 3:2.

Zadrugar je u Lajkovcu savladao Slogu iz Bajine bašte sa 4:2, dok je Ribnica odigrala 3:3 na gostovanju Budućnosti u Arilju. Sutra (16.00), Brezovica dočekuje Zlatar iz Nove Varoši, dok OFK Osečina gosruje Rađevcu u Krupnju.

U 24. kolu, komšijski derbiji su utakmice OFK Osečina-Radnički i Ribnica-Brezovica. Spartak dočekuje Rađevac, a Zadrugar gostuje u Vladimircima.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 11.05.2024

Pokušao da opljačka menjačnicu

Policija u Ljigu je uhapsila D. Đ. (2003) iz okoline Kosjerića. On se sumnjič da je u petak u prepodnevnim satima pištoljem pretio radnici u menjačnici, nakon čega je ona aktivirala alarm.  · 1 komentar

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada 10.05.2024

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 10 komentara