Prečka fudbalera Budućnost Krušika (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Prečka fudbalera Budućnost Krušika (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
07.05.2016, 18:33

Sigurni Valjevci i Lajkovčani

č: | fb:

Budućnost-Krušik i Železničar bili su sigurni u današnjim utakmicama 24. kola Srpske lige – Zapad, dok Jedinstvo sutra igra sa Zviždom u Kučevu. Valjevci su pobedili FAP iz Priboja sa 2:0, dok su Lajkovčani u derbiju dobili Smederevo sa 2:1.

Oba gola igrači Budućnost-Krušika dali su u drugih 45 minuta. Najpre je štoper Prijović iskoristio dobro ubacivanje sa leve strane i savladao Pijevca, a potom je Bijelić postigao autogol u nameri da spreči pogodak Stefana Ilića. Domaćima kao da je trebalo 45 minuta da se našteluju u prinudnom sastavu, a pobeda je mogla biti i ubedljivija da je Ilić u drugom poluvremenu iskoristio kolosalnu priliku posle kiksa zbog proklizavanja jednog od korpulentnih štopera FAP-a, ali je njegov udarac otišao pored stative gola Pijevca. Pre toga, udarac glavom Popovića izbačen je sa gol linije.

FAP je predvođen Vilaretom pokušavao da presingom osujeti organizovanje napada Valjevaca, odnosno da iz polukontri ugrozi sigurnog Vojisavljevića. Gosti ostali sa dva igraća manje jer je sudija Ilić po dva žuta kartona zbog preoštrih startova opravdano pokazao Ranitoviću i Ivanoviću

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Đorđević, Prijović, Stevanović, Petrović – Milinković, Čočović, Rašević (Đuketić), Prokić (Isidorović), Jovanović (Popović) – Ilić.

Lajkovčani su u pobedničkom ritmu, pa su danas pobedili Smederevce sa 2:1 golovima Radojičića i Nedeljkovića (jedanaesterac), dok je čast gostiju spasao iskusni Đokić u 95. minutu. Ubljani sutra (16.30) igraju derbi začelja u Kučevu.

Na tabeli vodi Malva sa 49 bodova, ispred Valjevaca i Smederevaca sa po šest bodova manje. Želja je četvrti sa 37 bodova, dok su Ubljani trenutno 14. od 16 ekipa sa 26 osvojenih bodova.

U 25. kolu, Jedinstvo dočekuje Slogu iz Kralejav, Lajkovčani igraju sa FAP-om u Priboju, dok Valjevci gostuju Mokroj Gori u Zubinom Potoku na Kosovu.

 

Pobede Ribnice i Spartaka

 

U današnjim utakmicama 24. kola Zonske lige Drina, Ribnica je pobedila Brezovicu sa 2:0, golovima Starčevića i Miljkovića, dok je Spartak kao domaćin bio bolji od Rađevca iz Krupnja i dobio sa 2:1. Lajkovčaki Zadrugar je poražen 1:2 na gostovanju Jedinstvu u Vladimircima.

U derbiju kola, OFK Osečina sutra (16.30) dočekuje valjevski Radnički. U 25. kolu, komšijski derbi je utakmica Zadrugar-OFK Osečina, odnosno Radnički-Spartak, Brezovica dočekuje Polimlje iz Prijepolja, dok Ribnica gostuje u Provu, kod Vladimiraca.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 12 sati

Pokušao da opljačka menjačnicu

Policija u Ljigu je uhapsila D. Đ. (2003) iz okoline Kosjerića. On se sumnjič da je u petak u prepodnevnim satima pištoljem pretio radnici u menjačnici, nakon čega je ona aktivirala alarm.  · 1 komentar

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada 10.05.2024

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 6 komentara