Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
21.05.2016, 18:14

Valjevcima derbi sa Ubljanima

č: | fb:

FK Budućnost-Krušik dobio je danas komšijski derbi sa ubskim Jedinstvom rezultatom 3:0 (1:0) u 26. kolu Srpske lige Zapad. U ravnopravnoj igri, u prvih 45 minuta, domaći su do vođstva došli u 32. minutu posle jedanaesterca, koji je nespretno napravio Ristovski neopreznim startom s leđa nad Kosićem u svom šesnaestercu. Isidorović je pogodio desnu stativu gola I. Jovanovića, koji ga je „pročitao“, ali se lopta odbila do ivice kaznenog prostora odakle ju je Rašević preciznim udarcem poslao u levi deo mreže Ubljana.

Utakmica je rešena na samom početku drugog poluvremena, kada je Isidorović odlično probio po desnoj strani i poslao upotrebljivu loptu u srce šesnaesterca gostiju. Na nju je natrčao Pavlović i sigurnim udarcem savladao solidnog I. Jovanovića. U samom finišu konačno je i Popović prekinuo golgeterski post – Jedinstvo je bespotrebno izgubilo loptu na sredini terena, a Rašević je nesebično poslužio svog centarfora za veliku radost obojice.

Imalo je prilika i Jedinstvo, u drugih 45 minuta, uostalom kao i Valjevci, ali su strelci bili nedovoljno koncentrisani, pa su previše petljali u situacijama koje su mirisale na gol. Mnogi su smatrali, posebno u Valjevu, kako će Budućnost-Krušik dati bodove Ubljanima, koji se grčevito bore za opstanak u Srpskoj ligi Zapad i koji može da ispadne i šest (!) ekipa. To se nije dogodilo, što je dobro za srpski fudbal..

Budućnost je i dalje treća, iza Mačva, koja je, najverovatnije novi prvoligaš bez obzira na težak raspored do kraja, i Smedereva, koje bi eventualno moglo profitirati. Već u sredu, derbi Mačva – Budućnost-Krušik igra se u Šapcu, a na Ubu se sastaju Jedinstvo i lajkovački Železničar, koji je danas kao domaćin savladao Mokru Goru iz Zubinog Potoka sa 4:1 golovima Spasenovića, Milovanovića, Jovanovića i Sofronića. Strelac za goste bio je Radojević, igrač koji loptu iz auta baca i preko 30 metara!

Budućnost-Krušik: Vojisavljević – Kosić, Gentić, Prijović (Đuketić), Sević – Milinković, Čočović (Pavlović), Rašević, Prokić (Popović), Isidorović – St. Ilić.

Jedinstvo: I. Jovanović – Sajić, Gavrilović, Ćesarević, Panić – Blažić (Mijatović), V. Ilić (Branković), D. Jovanović, Ristovski (Tadić), Ranković – Stojanović.

 

Pobede Ribnice i Spartaka

 

U Zonskoj ligi Drina, u 26. kolu, Ribnica je danas zabeležila važnu pobedu u borbi za opstanak protiv Rađevca iz Krupnja sa 2:0, golovima Krstića i Jevtića. Juče, na Ćućinu, Spartak je u komšijskom derbiju savladao lajkovčaki Zadrugar sa 3:1 (1:1). Strelci su bili Gavrilović i Lomić 2, dok je jedini gol za Lajkovčane postigao Marković iz jedanaesterca. Ovom pobedom Ljižani su verovatno prebrinuli brige oko opstanka.

Sutra (17.00), OFK Osečina dočekuje Jedinstvo iz Vladimiraca, Brezovica gostuje u Sjenici, a valjevski Radnički u Novoj Varoši.

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 11 sati 3 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 13 sati 52 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.