Partizan (foto: Đorđe Đoković)
Partizan (foto: Đorđe Đoković)
25.05.2016, 07:02

Dan izazova i u Valjevu

č: | fb:

Sportska manifestacija Dan izazova biće održana danas i u Valjevu. U ovu međunarodnu manifestaciju, koja se održava svake poslednje srede u maju, uključiće se 95 gradova i opština Srbije sa preko 700.000 učesnika. Suština Dana izazova je međusobno nadmetanje dve opštine ili grada iz iste kategorije, koji će korišćenjem najraznovrsnijih sportsko-rekreativnih sadržaja uključiti što veći broj svojih sugrađana na sportske aktivnosti u trajanju od najmanje 15 minuta.

Ovogodišnji slogan Dana izazova je „Vratite svoje ulice, vratite svoju budućnost!“ To je poziv da ove godine centralne gradske ulice budu poligon masovnog vežbanja gde će se i mladi i stari baviti rekreativnim aktivnostima. Organizatori u Valjevu su prihvatili ovaj slogan, ali Valjevci se neće „izazivati“ ni na jednoj od gradskih ulica nego u „Asocijaciji sport za sve“, bivšem „Partizanu“.

Predsednik „Asocijacije sport za sve“ Milan Popović objašnjava da se odustalo od vežbanja na ulicama Valjeva kako ne bi napravili još veće probleme u saobraćaju, s obzirom na to da su pojedine ulice već zatvorene za saobraćaj zbog radova. Osim toga, dodaje Popović, ovo je prilika da vratimo u funkciju zaboravljene sportske objekte.

Popović je izrazio zadovoljstvo što se Valjevo uključilo u organizaciju najmasovnije i međunarodno priznate manifestacija čiju realizaciju koordinira Međunarodna Asocijacija za Sport za sve.

„Manifestacija ima za cilj da pokrene građane na što veću fizičku aktivnost. Poziv je upućen svim građanima, školama, obdaništima, sportskim klubovima. Zadatak je da se svaki građanin bavi određenim sportsko-rekreativnim sadržajem u trajanju od najmanje 15 minuta neprekidno“, rekao je Milan Popović.

Za razliku od prethodnih godina kada se Valjevo „izazivalo“ sa evropskim gradovima i bilo svrstano u kategoriju gradova od preko 100.000 stanovnika, danas ćemo se nadmetati sa Raškom u kategoriji gradova i opština od 20.000 do 100.000 stanovnika.

Pomoćnik gradonačelnika i predsednik Organizacionog odbora Milorad Ilić je podsetio da Valjevo u ovoj manifestaciji učestvuje dvadeset i prvi put , kao i na to da smo prvih godina učestvovali u međunarodnom takmičenju, a protivnici su nam bili gradovi iz Brazila, Češke, Slovačke.

„Taj kontinuitet smo izgubili, tako da se i ove godine ne takmičimo na međunarodnom, već na republičkom nivou. Naš cilj je da ostvarimo što bolji rezultat na nivou Republike i da se kvalifikujemo sledećih godina za međunarodno takmičenje, gde smo nekada i bili, što Valjevu sa ozbiljnom organizacijom sporta i pripada“, rekao je Ilić i pozvao sugrađane da što masovnije učestvuju u Danu izazova.

Centralno okupljanje je od 14.00 časova u „Asocijaciji sport za sve“, bivši „Partizan“, gde će uz sportiste vežbati i građani, uključujući i najmlađe. Dan izazova u Valjevu se organizuje pod pokroviteljstvom Grada.

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 13 sati 39 minuta

GIK proglasila sedam izbornih lista

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji se održavaju 2. juna, istekao je u ponoć. Gradska izborna komisija proglasila je sedam izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Valjeva.  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Hronika Pre 15 sati 5 minuta

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede,...