Budućnost-Krušik-Mačva (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost-Krušik-Mačva (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
25.05.2016, 18:35

Derbi u Šapcu bez golova

č: | fb:

U 27. kolu Srpske lige Zapad, igranom danas, Valjevci su sa vodećom Mačvom izborili 0:0 u Šapcu, dok je Jedinstvo u komšijskom derbiju pobedilo Lajkovčane na Ubu sa 1:0.

Mačva danas nije opravdala vodeću poziciju na tabeli i šest bodova prednosti u odnosu na Valjevce i Smederevce, odnosno čak 15 golova postignutih na utakmicama protiv Zvižda u Šapcu (9:0) i Sloge u Kraljevu (6:0). Štaviše, FK Budućnost-Krušik je igrao dopadljiviji fudbal, akcijama „do noge“, dok su crveno-crni „džokali“ duge lopte napred, a na sredini terena i u odbrani igrali „u meso“. Za Mačvu nastupaju i trojica valjevskih fudbalera – Đukić, Janković i Đermanović.

Po onome viđenom u prvih 45 minuta, dok je bilo TV prenosa VTV-a (docnije su izdali predajnici zbog nevremena), Budućnost-Krušik je bila bliže postizanju gola ali su strelci, predvođeni Popovićem, koji je baš namučio štopere Ristivojevića i Filipovića, za malo kasnili da kazne greške smušene odbrane Mačve.

Na Ubu, Jedinstvo je protiv Lajkovčana pobedilo sa 1:0 (1:0) golom iskusnog Bobana Stojanovića (37). Bodovi dodatno znače u borbi za opstanak. Trener Lajkovčana Aca Lazarević bio je danas u Šapcu, gde je snimao Mačvu, budućeg protivnika, a Želju su pod Šepkovcem vodili njegovi saradnici.

U 28. kolu, ovoga vikenda, Valjevci dočekuju Jedinstvo iz Krčagova, kod Užica, u Lasjkovcu se igra derbi Železničar-Mačva, dok Ubljani gostuju u Aranđelovcu.

 

Radnički bolji od Ribnice

 

U 27. kolu Zonske lige Drina, Radnički je na Petom puku bio bolji od Ribnice i pobedio sa 1:0 (1:0) golom, koji je u 18. minutu postigao mladi Ilić, pridošlica iz Takova. Imali su i Mioničani svojih prilika, koje su ostale neiskorišćene.

Zadrugar je pobedio Zlatar sa 2:0, a istim rezultatom OFK Osečina je savladala Slogu (BB), kao i Spartak tim Jedinstva u Vladimircima. Brezovica je kao domaćin poražena od lidera Zlatibora iz Čajetine (0:2).

U 28. kolu, za vikend, Ribnica igra derbi sa Zadrugarom, a Spartak sa OFK Osečinom. Radnički gostuje u Prijepolju, dok Brezovica igra sa Radničkim u Klupcima, kod Loznice.

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 17 sati 40 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 17 sati 41 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara