Gol fudbalera Budućnost Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Gol fudbalera Budućnost Krušik (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
18.06.2016, 08:30

Moglo je i bolje

č: | fb:

Utakmicama 30. kola okončano je prvenstvo u Srpskoj ligi Zapad i Zonskoj ligi Drina. Klubovi Kolubarskog okruga postigli su polovičan uspeh – Valjevci su osvojili drugo mesto na srpskoligaškom Zapadu, Lajkovčani su „pali“ u finišu, pa ih je dva boda delilo od borbe za opstanak, dok Ubljani moraju u niži rang. Od „zonaša“ najbolje plasirani su Zadrugar iz Lajkovca i valjevski Radnički, Ljižani i Mioničanisu su izborili opstanak, kao i OFK Osečina, dok je Brezovica ispla u Okružnu ligu.

Posebno dramatično bilo je u Srpskoj ligi, gde je ispalo pet klubova zbog povratka iz Prve lige Srbije Radničkog KG, Loznice i Slobode (Užice). FK Budućnost-Krušik je pod vođstvom Dejana Nikolića u većem delu jeseni, potom Srđana Bajića u nekoliko utakmica do pauze, te Duška Obadovića u prolećnom delu, izborila drugo mesto. Iza Mačve, a ispred Smedereva. Opšti je utisak da su Valjevci jedini nadigrali oba konkurenta u borbi za prvo mesto ali da nisu imali neophodnu logistiku. Ne samo novac već i kompletnu organizaciju kluba, tim i ljudi oko ekipe nisu dovoljni za Prvu ligu, a posebno za solidan plasman u njoj. Novac je posebna priča ali nije jedino što valjevskom fudbalu nedostaje.

Uvereni smo da je Nikolić to dobro znao, te da je ponajpre zbog toga rešio da ode u Kolubaru iz Lazarevca, gde je među prvoligašima izborio solidan plasman. Bajić se nije snašao, a Obadović je ostavio utisak marljivog trenera, koji strpljivo ostvaruje svoje zamisli. Ni u jednom trenutku nije zakukao zbog povreda, kartona ili problema sa „bonus“ igračima do 20 godina. Otuda raduje obostrana nakana da ostane u Valjevu i nastavi započeto. Biće, kažu, i pojačanja. Pre svega povratkom Valjevaca u jato gde su se ispilili.

Na treninzima su i napadači Rajevac (bio u OFK Beogradu) i Baljak (igrao za Vranje), pominje se povratak iskusnog veziste Jankovića iz Mačve. Traže se „bonusi“, a bek Sević je po svemu sudeći već viđen u redovima superligaša Javora iz Ivanjice.

 

Želja menja trenera Lazarevića?

 

Lajkovčani, posle pobede od 4:1 protiv Mokre Gore u 26. kolu, do kraja prvenstva nisu osvojili ni jedan bod, pa su od ekipe, koja je stalno bila pri vrhu tabele došli u situaciju da ih od opstanka dele samo dva boda! Trener Aleksandar Lazarević je za Kolubarske.rs rekao kako više nije trener Železničara, niti će to biti, i uputio nas na predsednika kluba Dušana Žujovića. Slično je obznanio i na svom FB profilu gde je napisao kako „pametniji ne popuštaju nego napuštaju!“

 „Predstoje nam razgovori sa opštinskim čelnicima o tome šta i kako dalje. Ako ostanem predsednik, Lazarević će biti trener jer je dobro radio sa svojim pomoćnicima Bajićem i Đurićem“, kaže Žujović.

 On smatra da su povreda napadača Nedeljkovića, odnosno pad forme pojedinih odbrambenih igrača uticali na rezultatski krah u finišu. Ostaje, međutim, da se nagađa ima li štogod i između redova, što je narušilo atmosferu u svlačionici i na terenu. Tek Želja će, smatra Žujović, i u novoj sezoni biti u vrhu Srpske lige Zapad.

 

Ubljani kiksirali pod Šepkovcem

 

Jedinstvo je porazom 1:2 od FAP-a u Priboju golom iz jedanaesterca sviranom u 93. minutu, ispalo iz srpskoligaškog društva. Neefikasnost Jedinstva, posebno na domaćem terenu pod Šepkovcem, gde je došlo do pet kikseva, ključni su razlog rezultatskog neuspeha. Kako saznajemo, tek će se odlučivati šta i kako dalje u Zonskoj ligi Drina.

 

„Kuvalo“ je i u Zoni Drina

 

Bez obzira na to što je Zlatibor iz Čajetine rano obezbedio prvo mesto i plasman među srpskoligaše, odnosno što su ispadala samo tri kluba, „kuvalo“ je na sve strane i u Zonskojn ligi Drina. Problema nisu imali samo Zadrugar pod vođstvom Ace Pakića i Radnički sa trenerom Rašom Markovićem.

Ljižane je „Magelan“ Radivojević na vreme doveo u luku spasa, dok je „Čobanji“ Jovanoviću trebalo mnogo više truda da remontovanu ekipu Ribnice održi među „zonašima“. OFK Osečina je, uz uobičajee promene trenera, uspela da opstane zahvaljujući i povoljnom raspletu pri dnu tabele, do Brezovici odavno nije bilo sapasa.

Prelazni rok je tek počeo, traje do 31. jula, pa će fudbalska pijaca raditi i prekovremeno. Kako će ko proći ostaje da se vidi, trenutno svi prate Euro 2016. u Francuskoj.

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.04.2024

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...