Šah (foto: Đorđe Đoković)
Šah (foto: Đorđe Đoković)
26.09.2016, 06:58

U derbiju VŠK – Itaka 3:3

č: | fb:

Derbi 4. kola ekipnog državnog prvenstva Srbije u šahu, igran u Kragujevcu, završen je posle velike borbe nerešeno 3:3. Odlučeno je svih šest partija, nije bilo remija, a cele poene u obe ekipe osvajali su igrači sa belim figurama. Kod Valjevaca su to bili Ivanišević, Perunović i Milanović, a kod Beograđana - Saturaman, Vučković i Vučinić.

 

Najvrednije pobede izborili su Miloš Perunović protiv Aleksandra Inđića, najuspešnijeg reprezentativca Srbije na nedavnoj Olimpijadi u Bakuu (Azerbejdžan), Bojan Vučković protiv Branka Damljanovića, odnosno (stranac) Saturaman protiv Roberta Markuša, srpskog igrača sa najvišim trenutno rejtingom na FIDE listi i mladi Gojko Vučinić u partiji sa iskusnim intermajstorom Milanom Božićem. Bod VŠK-u spasao je vm Milanović, koji je u prvom kolu protiv mladog Krstića (Spartak) dozvolio da mu zastavica na satu padne posle 20-tak poteza!

 

Obe ekipe imaju isti broj meč bodova, po 10, pa su na deobi prvog mesta, koje iz drugog plana vrebaju i Jugović iz Kaća, Sloven iz Rume, odnosno Novosadski ŠK, koji se nije odrekao odbrane titule ekipnog državnog prvaka.

 

U 5. kolu, koje se igra danas od 16.00 sati, VŠK se sastaje sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca ya koji igra Ljižanin, im Ivan Sredojević. Igra se 11 kola po Bergeru, svako sa svakim, bez slobodnog dana, a šampionat se završava 2. oktobra.

 

 

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 13 sati 37 minuta

GIK se poigrava sa izbornim listama!?

Gradska izborna komisija usvojila je prigovor na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad" i donela odluku o poništenju te izborne liste. Prigovor podneli revnosni birači, a predsednik GIK...  · 5 komentara

Pokret sad (foto: )
Saopštenje Pre 11 sati 16 minuta

Pokret Sad ulaže žalbu i podnosi krivične prijave

Nakon što je Gradska izborna komisija (GIK) usvojila prigovor jednog birača na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad – dr Snežana Mijatović, Đorđe Pavlović – Drugačije" i ponišila Rešenje...  · 2 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 12 sati 14 minuta

Uhapšen osumnjičeni za provalu i krađu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu uhapsili su N. R. (1979) iz okoline Valjeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.