Šah (foto: Đorđe Đoković)
Šah (foto: Đorđe Đoković)
29.09.2016, 07:28

VŠK čuva prednost

č: | fb:

Pobedom od 4,5:1,5 protiv Slovena iz Rume, u 7. kolu ekipnog državnog prvenstva u šahu, koje se igra u Kragujevcu, ekipa VŠK-a čuva vođstvo na tabeli i tri meč boda prednosti u odnosu na beogradsku Itaku, jedinog konkurenta.

 

Cele poene osvojili su Markuš, Perunović i Damljanović, a remizirali su Ivanišević, Milanović i Božić. Najduže je igrao Robert Markuš, koji je na drugoj tabeli pobedio vm Dragana Kosića iz Sremske Mitrovice, koji igra na crnogorskoj liste FIDE, pa je u ekipi Slovana stranac. Uz to, Markuš čuva visoki rejting na rang listi FIDE, gde je trenutno najbolje plasirani srpski šahista.

 

Očito je da je kvalitet na strani valjevske ekipe, koju čini aktuelni i dojučerašnji reprezentativci Srbije, uz vm Milanovića i im Božića iz sastava, koji je prošle godine obezbedio povratak u najviši rang takmičenja.

 

U 8. kolu, od 16.00 sati, VŠK u „Šumaricama“ igra sa novim pančevakim klubom „Svetozar Gligorić“, koji ima šansi da izbori opstanak u Prvoj ligi Srbije. Na kraju takmičenja u niži rang moraju tri ekipe.

 

 

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 10 sati 22 minuta

GIK se poigrava sa izbornim listama!?

Gradska izborna komisija usvojila je prigovor na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad" i donela odluku o poništenju te izborne liste. Prigovor podneli revnosni birači, a predsednik GIK...  · 5 komentara

Pokret sad (foto: )
Saopštenje Pre 8 sati 1 minuta

Pokret Sad ulaže žalbu i podnosi krivične prijave

Nakon što je Gradska izborna komisija (GIK) usvojila prigovor jednog birača na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad – dr Snežana Mijatović, Đorđe Pavlović – Drugačije" i ponišila Rešenje...  · 2 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 8 sati 59 minuta

Uhapšen osumnjičeni za provalu i krađu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu uhapsili su N. R. (1979) iz okoline Valjeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.