Valis 93
Valis 93
13.11.2016, 20:27

Rackov vodio do pobede

č: | fb:

VK Valjevo slavilo je večeras tesno ali zasluženo na startu Prve lige Srbije u vaterpolu. Stari grad je pobeđen sa 8:7 (2:3, 3:1, 1:2, 2:1). Posle početne treme ekipa Jove Serafimovića zaigrala je požrtvovano i snažno, momci su, nošeni publikom, dali 110 odsto svojih mogućnosti.

 

Ton igri davao je plejmejker Rackov, koji je angažovan kao pojačanje, sa iskustvom igranja u Partizanu i Zvezdi, koji je znalački vodio saigrače do prve prvoligaške pobede, po mnogo čemu istorijske.

 

Ovaj sport u Valjevu prve korene je pustio 1950-tih, na Komejinom bazenu, na Jablanici, ali se tek mnogo godina docnije odomaćio u valjevskoj porodici sportova, kada je 1980-tih napravljen kupališni kompleks u Petnici. Podizanjem balona nad olimpijskim bazenom stvoreni su uslovi da se utakmice igraju i van letne sezone. Saradnja sa beogradskim Partizanom dala je prve prave rezultate.

 

VK Valjevo: Spasojević, Beljić, Filipović, Marković 1, Pelemiš, Rackov 4, Matović, Gligorijević 2, Popović, Dan, Đorđević, Bulajić 1, Gavrilović, Radulović.

 

Najefikasniji kod gostiju iz Beograda bili su Stefanović i Mitrović sa po 2 gola, dok su po 1 postigli Tomašević i Čučković.

 

U 2. kolu, naredne nedelje (18.00), opet u Petnici, VK Valjevo igra protiv Zemuna, a u sredu 23. novembra u Kup utakmici, takođe u Petnici, igra se protiv Naisa iz Niša.

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 16 sati 20 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 18 sati 57 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara