Valjevska pivara (foto: Đorđe Đoković)
Valjevska pivara (foto: Đorđe Đoković)
30.11.2016, 07:27

Valjevska pivara stožer Krosa RTS-a

č: | fb:

Generalni sponzor Krosa RTS-a, najveće atletske manifestacije u Evropi, već treću godinu je Valjevska pivara, bez koje, kako je rečeno na konferenciji za novinare, "Kros ne bi bilo moguće održati".

 

Osnivač i rukovodilac Krosa RTS-a Stevan Kovačević kaže da su zadovoljni trogodišnjom uspešnom saradnjom, koja je dala rezultate. Navodi podatak da je ove godine kroz cilj prošlo više od 475 000 trkača, a Valjevska pivara je, sa druge strane, uspela da stabilizuje proizvodnju i da zagospodari ne samo domaćim, nego i stranim tržištem, s obzirom na to da odnedavno izvozi pivo i u Ameriku.

 

Stevan Kovačević je na konferenciji za novinare u Valjevskoj pivari podsetio da je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević pre desetak dana uručio specijalne nagrade Valjevskoj pivari i direktoru Aleksandru Rajevcu, koji su, uz još nekoliko prosvetnih radnika, organizacioni stožeri Krosa RTS-a.

 

Kovačević je rekao da je ove godine više od polovine ukupne školske populacije učestvovalo u atletskoj manifestaciji RTS-a i to, što je veoma važno, bez ikakve naredbe. "Na taj način su deca poslala poruku – da sport, da škola; ne ulica, ne droga, ne nasilje! I to je ono što nas nosi iz godine u godinu", rekao je Kovačević.

Vujaklija, Kovačević, Rajevac i Simić

Vujaklija, Kovačević, Rajevac i Simić (Foto: Branko Petrović)

Direktor Valjevske pivare Aleksandar Rajevac kaže da Valjevska pivara ove godine slavi 166 godina postojanja, a Kros RTS-a 26 godina, tako da je Pivara "malo stariji brat koji samo hoće da pomogne mlađem da preživi ova teška vremena" i posebno da pomogne akciju u kojoj učestvuju mladi.

 

"Menadžment Valjevske pivare se trudi da svih ovih godina bude društveno odgovorna kompanija koja je svoju ulogu imala u svim velikim akcijama, pre svega u gradu. Želeli smo da svoju odgovornost pokažemo i na jednom višem nivou, mislim da smo u tome uspeli, što potvrđuje cifra od preko 460. 000 mladih ljudi koji su ove godine bili na stazi Krosa RTS-a ili za protekle tri godine oko 1,3 miliona mladih. Utoliko je naše zadovoljstvo veće jer smo time pomogli jednom velikom broju mladih da se uključe u sport, da nisu na ulici, da pokušaju da izbegnu sve stranputice i sve probleme koje ovaj život nosi, i da se uključe u prave stvari, a to je sigurno sport koji će im omogućiti jedan normalan i zdrav život", rekao je Rajevac i dodao da je Valjevskoj pivari bilo zadovoljstvo i čast da bude generalni sponzor Krosa RTS-a, atletske manifestacije sa tradicijom.


Jedan od začetnika ideje da se formira Kros RTS-a bio je Valjevac Jordan Ivanović, sportski novinar Radio Beograda.

 
Sportski komentator Radoslav Rale Simić rekao je da je značaj Krosa RTS-a i u tome što promoviše velike atletske zvezde. Govoreći o velikim atletskim takmičenjima najvio je da će Srbija 11. decembra učestvovati na Evropskom prvenstvu u krosu, sa jednim ili dva predstavnika o čemu tek treba da odluči savezni kapiten.

 

"Posebno mi imponuje to što imamo mlade atletičare iz Valjeva, a to su Tamara Panić i Matija Milovanović, koji su četiri puta pobedili u Kros seriji RTS-a i pokazali da su budućnost kraljice sportova. U samom vrhu srpske atletike su vaše Ana Subotić i Tamara Selaški, koja je ponikla na Krosu RTS-a, je jedna od devet naših takmičara koja ima normu za Evropsko prvenstvo u dvorani koje će biti održano sledeće godine u Beogradu", rekao je Simić.


Savez atletskih talenata Srbije pre devet godina preuzeo je ulogu tehničkog realizatora Krosa RTS-a.

"Savez atletskih talenata Srbije, osim što organizuje takmičenja, organizuje i atletske kampove u kojima najtalentovaniji nauče kako treba da se trenira i kako se ulazi u sistem rada da bi se postigao dobar atletski rezultatW, rekao je generalni sekretar ovog Saveza Mirko Vujaklija. 

 

Osnivač i rukovodilac Krosa RTS-a Stevan Kovačević se zahvalio Valjevskoj pivari na podršci i poželeo da Valjevo bude i dalje rasadnik atletksih talenata.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 12 sati 54 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 15 sati 31 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara