Svetosavska atletska trka (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
Svetosavska atletska trka (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
27.01.2017, 08:00

"Svetosavska atletska trka"

č: | fb:

"Svetosavska atletska trka" održaće se danas u Valjevu, 19. put za redom. Organizatori su najavili da će u trci učestvovati takmičari svih uzrasta iz atletskih klubova Srbije.

 

Zamenik predsednika Saveta trke Vladimir Marković Hari najavio je da će ove godine biti više takmičara nego prethodnih godina.

"Ekipa reprezentacije Srbije je najavila da će učestvovati. I naše komšije iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske će, takođe, doći. Trka počinje u 12 časova, a start i cilj su u Karađorđevoj ulici kod hotela Narcis. Po dve kategorije trče krug od 800 metara. I ove godine se takmiče predškolci, osnovci, srednjoškolci, juniori, seniori, pripadnici Vojske Srbije i MUP-a, kao i veterani preko 40 godina i rekreativci", rekao je Marković.

 

Predsednik Saveta trke Radoje Milovanović, sin osnivača trke Aleksandra Milovanovića, uz poziv građanima, posebno najmlađima, da učestvuju u trci je rekao da je "Svetosavska atletska trka" promocija sporta, duhovnosti i pokazivanje, pre svega mladima i deci, šta znači baviti se sportom, imati zdrav duh i biti usmeren ka zdravim vrednostima.

 

"Moja želja je da jednog dana daleko veći broj dece učestvuje u ovoj trci i da imamo što više mladih šampiona koji će se takmičiti na najznačajnijim takmičenjima", rekao je Radoje Milovanović.

 

Ove godine trku organizuju Sportski savez Valjeva i Atletski klub "Metalac", a pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Srbije. Grad Valjevo je za organizaciju trke obezbedio 300.000 dinara.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 21 sati 24 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 18 sati 34 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara