Registracija Prijava preko FB
Gužvin memorijal Metalac - Crvena zvezda (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
Gužvin memorijal Metalac - Crvena zvezda (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
28.01.2017, 10:09

"Memorijal Nikole Jevremovića Gužve"

č: | fb:

ORK Metalac organizuje ovog vikenda 6. rukometni "Memorijal Nikole Jevremovića Gužve" u znak sećanja na svog igrača i trenera. Od 17.00 sati, u Hali sportova, igraju prošlogodišnji pobednik Metaloplastika, do sada najuspešnija ekipa na memorijalima, i Partizan, dok se od 19.00 sati sastaju ORK Metalac i Crvena zvezda.

 

Poražene ekipe u nedelju, od 17.00 sati, igraju za treće mesto, dok će se pobednici današnjih utakmica, od 19.00 sati, boriti u finalu. Nikola Jevremović je bio igrač Metalca, Zvezde i Metaloplastike, a trenirao je i Partizan sa kojim je osvajao Kup Jugoslavije.

 

Gužva je takođe vodio i Crvenku, Fidelinku (Subotica), Pelister iz Bitolja, crnogorske klubove Berane i Budućnost (Podgorica)... Bio je pomoćnik, docnije i selektor mlađih selekcija Srbije i Jugoslavije sa kojima je takođe imao uspeha na domaćoj i međunarodnoj sceni.

 

Ekipu Srbije je svojevremeno, na Turniru bratstvo-jedinstvo u Valjevu doveo do prvog mesta u jakoj konkurenciji talentovane generacije u kojoj su prednjačili Iztok Puc iz Slovenije i Ivica Obrvan iz Hrvatske, docnije reprezentativci svojih zemalja posle raspada SFRJ. Srpske juniore predvodio je golman "Beli" Stojanović, a uspešno su igrali i Miki Radosavljević i Toba Stevanović iz Metalca.

 

Jugoslovenske juniore, koji su bili evropski prvaci, vodio je uz Kasima Kamenicu, a bio je selektor generacije u kojoj je bio valjevski rukometaš Vlada Petrić Beli, koja je učestvovala na SP u Portugalu.

 

Nikolu Jevremovića, nespornog rukometnog znalca i velikog radnika, mnogi su smatrali jednim od najboljih trenera u zemlji. Prgav i ratoboran, nije trpeo nepravde, što mu je, kažu, odmoglo da bude i selektor seniora Jugoslavije.

 

Zbog spornih sudijskih odluka ostale su upamćene žestoke tuče na utakmicama Metalac – Borac (Uroševac) u Valjevu ili Pelister – Metaloplastika u Bitolju. Kao trenera Šapčana u Podgorici su gledaoci pokušali da ga "linčuju" jer je, pri nerešenom rezultatu u samom finišu, sa klupe ušao u teren i sprečio kontru Budućnosti. Utakmica je prekinuta, pa se igrala nova, a Gužva je završio u policijskoj stanici, gde je, zahvaljujući neuništivom duhu sa valjvevske kaldrme, uspeo da se izvuče i sa Metaloplastikom vrati u Šabac.

 

Metalac je sa Gužvom na klupi sjajno igrao u drugoligaškoj konkurenciji, a plasman u Prvu ligu izmakao je zbog stava tadašnjih rukometnih velmoža da Valjevu ne treba prvoligaš! Uz momke iz Škole rukometa Metalca umeo je da dovede i sjajna pojačanja – od dobrih igrača Sloge iz Požege, do ruskog golmana Ivanova, "Trube" Radomirovića iz Doboja, "Crnog" Čačića iz Goražda...

 

Najbolje ekipe i najuspešniji pojedinci će i ovoga puta dobiti prigodna priznanja.

 

 

Aktuelno

Koncert u Modernoj galeriji (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Večeras u 18 časova Pre 1 sati 5 minuta

Koncert malih gudača u Modernoj galeriji

U Modernoj galeriji večeras u 18 časova koncert malih gudača valjevske muzičke škole "Živorad Grbić". Nastupiće 16 gudača. Kruna dosadašnjeg rada gudačkog odseka je Međunarodno takmičenje gudača...

Milica Višić (foto: Đorđe Đoković)
Projekat gimnazijalke Milice Višić "Misli o otadžbini" Pre 1 dan 1 sati

Negujmo našu istoriju, kulturu i tradiciju

Cilj projekta "Misli o otadžbini" jeste da podstaknemo mlade ljude i celokupnu javnost našeg grada da se više bavimo našom istorijom, kulturom, tradicijom, i da ojačamo osećaj nacionalnog ponosa,...  · 1 komentar