Budućnost Krušik - Radnički (foto: Đorđe Đoković)
Budućnost Krušik - Radnički (foto: Đorđe Đoković)
24.02.2017, 17:01

Budućnost-Krušik pobednik

č: | fb:

FK Budućnost-Krušik osvojio je Kup na području Grada Valjeva i izborio plasman u finalni deo Okružnog kupa sa predstavnicima Uba, Lajkovca i Opštinskog saveza Ljig-Mionica. U današnjem finalu na stadionu Krušik savladan je "zonaš" Radnički sa Petog puka rezultatom 3:1 (1:0). Golove su postigli Sofronić 2 i Dragojlović za Budućnost-Krušik, a Jovanović za Radnički.

 

Prvo poluvreme donelo je ravnopravnu igru, a "bonus" Đorđe Dragojlović, koji se u matični klub vratio posle igranja za mlađe selekcije Crvene zvezde i beogradskog Brodarca, šutirao je posle kornera – lopta je na putu ka golu zakačila nekog iz odbrane Radničkog, promenila pravac i završila u mreži. Utakmicu je rezultatski prelomio Strahinja Sofronić, koji je svoj prvi gol postigao posle centaršuta Ristića.

 

Budućnost Krušik - Radnički

Budućnost Krušik - Radnički (Foto: Đorđe Đoković)

Trener valjevskog srpskoligaša dejan Nikolić sklapa mozaik budućeg tima, današnju utakmicu iskoristio je i za "čišćenje" kartona, a rad otežavaju loši tereni za treninge, te povrede Gentića, Raševića, Pavlovića, kao i trenutna nespremnost povratnika Kneževića, koji se mesec dana nije "družio" sa loptom.

 

Najviše glavobolje zadaje drugi "bonus" (igrač do 20 godina) – Ristić je siguran, a Nikolić izgleda ne bi u vatru gurao golmana Bogosavljevića, dok od igranja na pozajmicu Obadovića iz Javora izgleda neće biti ništa. Uz Dragojlovića za to mesto bore se Ćirović i još nekoliko omladinaca iz sopstvene Škole fudbala.

 

Budućnost-Krušik je danas igrala u prinudno-kombinovanovim sastavu: Vojisavljević – Đorđević, Prijović, Stevanović, Radović – Soldatović, Janković, Sofronić, Ristić, Dragojlović – Popović.

 

Budućnost Krušik - Radnički

Budućnost Krušik - Radnički (Foto: Đorđe Đoković)

Posle pobede na turniru "Ub 2017" valjevski srpskoligaš je igrao 2:2 sa ljiškim Spartakom (strelci Soldatović i Popović, odnosno petrović i Prokić), a potom je poražen 1:2 od Šumadije u Aranđelovcu. Sa Provom, jesenjim prvakom Zonske lige Drina, u sredu na Pećini, bilo je 0:0 (po penal su promašili Janković za Valjevce, a Đokić za Provo).

 

Radnički je takođe ostao u kompletnom sastavu, pojačali su ga Dragićević, Jevtić i Tomić iz mioničke Ribnice, a probleme treneru Srđanu Jovanoviću zadaje povreda Petraševića. Radnički ima ambicije da se bori za mesto pri vrhu Zonske lige Drina, gde Provo, ubsko Jedinstvo i Drina iz Ljubovije jure prvo mesto.

 

Prolećni deo prvenstva, ukoliko ne bude vremenskih neprilika, počinje 12. marta. Budućnost-Krušik ima dva boda manje od Radničkog KG, a ni Šapine, ekipa iz istoimenog sela kod Požarevca, ne odriču se borbe za Prvu ligu Srbije.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 2 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 19 sati 58 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...