KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
17.03.2017, 10:17

Metalac u Smederevu

č: | fb:

U 21. kolu KLS, od 16.00 sati, Metalac gostuje u Smederevu bez Marka Jošila, koji će do kraja sezone igrati za sarajevsku Bosnu u Ligi za prvaka BiH. Jošilo je igrao na otvoreni ugovor, dosta je pomogao Metalca u dosadašnjem delu sezone, a predsednik kluba Duško Đukanović nada se da bi sa tim igračem saradnja mogla biti nastavljena i u sezoni 2017/2018. u kojoj Metalac planira formiranje jače ekipe kadre za plasman u Superligu Srbije sastavljene od iskusnih i mladih košarkaša.

 

Odlazak Jošila, koji je pod oba koša uspešno igrao i kao krilo i kao krilni centar otvara mogućnost da veću minutažu dobiju "četvorke" Hukić i Ostojić, ali i mladi Šarenac, koji igra na krilnoj poziciji.

 

Smederevci do sada imaju dve pobede, obe protiv OKK Beograda, a njihova mlada ekipa vredi više no što to rezultat pokazuje. Na to je, na najavnoj pres konferenciji, ukazao i Dušan Hukić podsećajući da je Metalac u prvom delu Smederevo dobio teškom mukom tek u finišu neizvesnog susreta.

 

Smederevce predvode mladi igrači Mege, koji su na kaljenju u KLS, sa Musićem i Vojinovićem na čelu. Trener im je Zoran Tododorvić, selektor Univerzitetske reprezentacije Srbije, koji je u prvom delu skautinogom pomagao Metalcu u pripremi pojedinih utakmica s obzirom na to da je trener Mika Poček dugo bio odsutan iz srpske košarke jer je radio u Sloveniji i Češkoj, pa mu je trebalo vremena da upozna KLS i klubove u ligi.

 

Današnju utakmicu Smederevo-Metalac sudiće Ninković i Miloradović (Beograd), te Pešić (Leskovac). Metalac do sada ima 10 pobeda, a u naredna dva kola dočekuje Beovuka iz Beograda i Mladost i Zemuna, pa bi ga još tri pobede primakle gornjem delu tabele, gde mu je, po mišljenju mnogih, i mesto.

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 5 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...