Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
25.03.2017, 18:25

Ceh platili Lozničani

č: | fb:

U 18. kolu Srpske lige Zapad valjevski fudbaleri su se trgli iz startne letargije i pobedili Loznicu na Lagatoru sa 2:0 (0:0). Odluka o pobedniku pala je u samom finišu susreta zahvaljujući lucidnom kapitenu Milošu Raševiću.

 

Najpre je Rašević u 87. minutu igre odlično izveo prekid sa roglja šesnaesterca domaćih sa leve strane. Lopta bi verovatno završila u golu do tada sigurnog Radukića ali ju je, za svaki slučaj, Stefan Stevanović glavom zakucao u mrežu! Na 2:0 povisio je Rašević u 91. minu, posle "buđenja" iz dužeg sna Stefana Ilića – Drnda je dobro okrenuo čuvare na levom krilu i pravovremeno uposlio Raševića, a kapiten Budućnost-Krušika je sa ivice šesnaesterca precizno po travi poslao loptu ispod nemoćnog Radukića.

 

Valjevci su lošije počeli, Lozničani su bili ambiciozniji da bi se posle uspostavljanja ravnoteže na terenu oslonili na kontranapade preko Lukića. U 33. minutu nesprtetan start Jankovića u šesnaestercu gostiju sudija Borisavljević (Ivanjica) okarakterisao je kao prekršaj za najstrožu kaznu. Udarac kapitena „zelenih“ Maksimovića mladi golman Bogosavljević je pročitao i uhvatio „živu“ loptu upućenu mlako u donji desni ugao!

 

U drugom poluvremenu bilo je obostrano prilika za pogotke – Matić je pogodio prečku gola Bogosavljevića, a napadači gostiju su previše komplikovali u situacijama kada je jednostavnijim rešenjima trebalo ozbiljnije zapretiti domaćinu. Dugo je trener Nikolić igrao "zihericu", a do golova je došlo kada je počeo da korisiti i momke sa klupe.

 

Budućnost-Krušik: Bogosavljević – Soldatović, Gentić, Stevanović, Spasenović – Knežević (Đorđević), Janković, Rašević, Pavlović (Kosić) - Ristić (Popović), Ilić.

 

U Požegi, lajkovački Železničar je poražen od domaće Sloge 0:2, pa se i dalje bori za opstanak jer je prošle nedelje sa FAP-om pred svojim navijačima igrao samo 1:1. Sloga se sa vodećom trojkom drži u samom vrhu tabele.

 

U 19. kolu, Valjevci dočekuju Zlatibor iz Čajetine, dok Lajkovčani igraju sa Šumadijom iz Kragujevca.

 

Preokret Ljižana za pobedu

 

U 18. kolu Zonske lige Drina od klubova Kolubarskog okruga danas je igrao samo Spartak, koji je u Ljigu savladao Slogu (BB) sa 2:1 (0:1). Ostali igraju sutra: OFK Divci-Zadrugar (Lajkovac), Sloga (Sjenica)-Radnički (Valjevo), OFK Osečina-Jedinstvo (Ub), Polimlje (Prijepolje)-Ribnica (Mionica).

 

 

 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 36 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 3 sati 36 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 3 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 3 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...