Zakucavanje Dujkovića (foto: Đorđe Đoković)
Zakucavanje Dujkovića (foto: Đorđe Đoković)
25.03.2017, 22:55

Beovuk iznenadio u Valjevu

č: | fb:

Metatalac je poražen večeras od Beovuka 74:79 (16:14, 21:21, 14:24, 23:20) u utakmici 22. kola KLS. Gosti su se predstavili kao čvrsta ekipa, koja je u svakom trenutku znala šta hoće, dok su domaći košarkaši, izgleda, podlegli psihološkom opterećenju uzastopnih pobeda te mogućnosti da čak konkurišu za Superligu Srbije posle večerašnje pobede konstantina protiv Spartaka. Uz to, Metalac se nije prilagodio ni kriterijumu suđenja novosadskih arbitara (Vojinović, Pecelj, Sedlar), koji su pojedinim odlukama u drugom poluvremenu utakmicu doveli na ivicu incidenata.

 

Prodor Brane Đukanovića

Prodor Brane Đukanovića (Foto: Đorđe Đoković)

Centri gostiju Zekavičić i Fundić, iako niži rastom, pokazali su da znaju kako da oštrom igrom čuvaju Dujkovića (226 cm) ali kako da ga napadnu i lako poentiraju. Spoljni igrači Beovuka su dobro šutirali, a u odbrani "ginuli" tako da ni jedna postava Metalca, ni sa niskim ni sa visokim igračima nije uspevala da nađe protivigru i uđe u pobednički ritam. Beovuk je u finišu vodio i devet poena prednosti, a Metalac se primakao na 74:77 i to je bilo sve što je mogao da učini.

 

Zakucavanje Ostojića

Zakucavanje Ostojića (Foto: Đorđe Đoković)

Utakmica je bila zanimljiva za gledanje, bez obzira na obostrano veliki broj greški, dramatična, rezultatski neizvesna, pa je publika često bila na nogama.

 

"Ovo je težak poraz, nismo uspeli da izdržimo psihološki pritisak. Sve smo probali, mnogo toga nije išlo, nikako nismo bili u pravom ritmu", rekao je trener domaćih Mika Poček.

 

"Ovoga puta, za razliku od nekih prethodnih utakmica, umeli smo da sačuvao pobedu", bio je kratak trener gostiju Rajko Mirković.

 

Šut Vasića

Šut Vasića (Foto: Đorđe Đoković)

Metalac: Radivojević 6, Jelić, Janković 6, Šarenac, Đ. Đukanović 3 (index 4), B. Đukanović 25 (21), Vasić 13 (20), Milutinović, Dujković 19 (24), Dimitrijević, Ostojić 2 (5), Hukić (-1).

 

Beovuk: Maksimović 7 Dragović 18 (19), Jevđenić 2, Pejić 11, Vučićević 15 ((16), Mitrović, Fundić 12 (18), Nerandžić, Zekavičić 14 (10), Jeremić.

Metalac - Beovuk

Metalac - Beovuk (Foto: Đorđe Đoković)

 

U 23. kolu, u sredu, Metalac dočekuje zemunsku Mladost.

 

Aktuelno