Boks (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Boks (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
10.06.2017, 20:06

Skoro 40 takmičara u 19 borbi

č: | fb:
Na večerašnjoj bokserskoj memorijalnoj reviji "Ljuba Vrapče", održanoj na ringu Hale sportova, učestvovalo je skoro 40 takmičara u 19 borbi.
 
 
Bokseri iz 17 klubova Vojvodine, centralne Srbije i Crne Gore takmičili su se u uzrasnim kategorijama pioniri, školarci, juniori, mladi i seniori. Viđene su i dve borbe devojaka, a domaćin Metalac imaoje četiri predstavnika.
 
 
Od seniora nastupio je samo Aca Beić, koji je u poluteškoj kategoriji lako na poene savladao Ružića iz Prijepolja. Junior Nemanja Malešević pobedio je u kategoriji do 66 kg Denisa Miletića iz lazarevačkog kluba Grejtest tehničkim nokautom u trećoj rundi. Miletiću je brojano četiri puta, a Maleševiću zamerka da mnogo "vesla" i najčešće napada širokim krošeima.
 
 
Večeras je razočarao školarac Miroslav Ivanović sa Baira, đak Pete osnovne, koji zna samo za pobede. U kategoriji do 41,5 kg pobedio je, odlukom sudija 2:1, Aleka Andrejevića iz Vlasotinca ali nas nije uverio da je bio bolji. Junior Ivan Janković izgubio je u ravnopravnoj borbi od Damjana Dimčevskog iz Pančeva u kategoriji do 50 kg. Janković je sin bivšeg atletičara Metalca, dugoprugaša Mladomira Jankovića, a na trenige svakodnevno dolazi iz Gornje Grabovice. U oceni da su Malešević, Ivanović i Janković večeras morali da boksuju bolje, verovatno je trema učinila svoje, sa nama se složio i jedan od njihovih trenera Mihailo Selaković Lagutin.
 
 
U verovatno najboljoj borbi večeri Petar Stošić iz Surdulice, odlukom sudija 2:1, pobedio je Damjana Grmušu iz Smedereva u kategoriji do 69 kg. Malobrojna valjevska publika obojicu pamti sa nedavno održanog Pojedinačnog prvenstva Srbije, a večeras je navijala za Grmušu smatrajući da je oštećen sudijskom odlukom.
 
 
Arbitre je večeras predvodio Aleksandar Vučićević, AIBA sudija, po mnogim ocenama zvaničnika najbolji srpski sudija u ovom trenutku.
 
 
Večerašnji turnir prvi je u nizu sličnih, koji će, pod pokroviteljstvom BSS, biti održani diljem Srbije sa ciljem popularizacije "plemenite veštine". Naziv "Memorijal Ljube Vrapčeta" uzet je po liku junaka književnika Dragoslava Mihailovića u delu "Kad su cvetale tikve".
 
 
Bilo je lepo videti nekadašnje asove valjevskog ringa sa Slobodanom Lazićem Cimerom na čelu. Naslednike u magičnom četvorouglu posmatrali su i Sakić, Ljuba Milovanović, Tadić, Petarić... Nebojša Jelić sekundirao je "Palminim tigrovima" iz Jagodine, svog matičnog kluba i rodnog grada u koji se vratio posle uspešne karijere u Metalcu.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 sati 39 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...