Registracija Prijava preko FB
Baljak (8) pred golom Rankovića (foto: Đorđe Đoković)
Baljak (8) pred golom Rankovića (foto: Đorđe Đoković)
30.07.2017, 07:22

Humanitarna utakmica za porodicu Baljak

č: | fb:
Danas će od 18.00 sati, na stadionu "Krušik", biti odigrana fudbalska utakmica za pomoć porodici Baljak. Igraće drugovi i prijatelji Zorana Baljka (1995-2016), talentovanog fudbalera, koji je 2. avgusta prošle godine tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći na periferiji Maribora, gde je igrao za B tim najboljeg slovenačkog kluba.
 
 
Porodica Baljak se skućila u Beloševcu, kod Valjeva, posle pogroma u Hrvatskoj tokom ratova na tlu bivše SFRJ. Zoran je, kao talentovan klinac, fudbal zaigrao u Krušiku, gde je ubrzo postao i prvotimac. Fuzijom Budućnosti i Krušika igrao je u Srpskoj ligi Zapad i za taj klub kao "bonus igrač" na poziciji špic igrača, neretko bio je i strelac.
 
 
Kada je napunio 20 godina otišao je na polusezonu u Lajkovac i Železničar, a odatle u Dinamo iz Vranja, gde je efikasnom igrom bitno doprineo opstanku tog kluba u Prvoj ligi Srbije. Put ga je potom odveo u Maribor, nametnuo se snagom nespornog talenta, potpisao ugovor i kroz utakmice B ekipe pokuašavao da se nametne za mesto u prvom timu najboljeg slovenačkog kluba, koji uspešno nstupa i na evropskoj sceni.
 
 
Tragično je okončao mladi život u saobraćajnoj nesreći, 2. avgusta 2016, kada je jedan od njegovih klupskih drugova izgubio kontrolu nad vozilom, kojim su se vraćali sa prepodnevnog treniga, presekao semafor... Automobil se prepolovio, a uz Zorana Baljka poginuo je još jedan fudbaler Maribora, dok su dvojica bila teže povređena.
 
 
Na današnjoj humanitarnoj utakmici Zoranove drugare će kao trener predvoditi Braca Radenković, koji im je bio prvi trener u Krušiku, a prijatelje Srđan Jovanović Čobanja, njihov zajednički trener u srpskoligaškoj ekipi tog kluba.
 
 
Ulaznica je 200 dinara, a prihod je namenjen za pomoć porodici Baljak, koja je u nezavidnoj finansijskoj situaciji posle stradanja svoje uzdanice.

Aktuelno

Konferencija za novinare Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
6. izdanje festivala "Valjevski filmski susreti" Pre 17 sati 45 minuta

"Van okvira" preko 30 filmova za četiri dana

Film "Dnevnik Diane Budisavljević", rediteljke Dane Budisavljević, otvoriće šeste "Valjevske filmske susrete" koji počinju večeras i trajaće do 15. decembra. Za četiri dana biće prikazano preko 30...  · 3 komentara

Gradac (foto: Đorđe Đoković)
Stranka moderne Srbije proverava nezvaničnu informaciju Pre 14 sati 53 minuta

Da li će na Gradcu biti izgrađena mini hidroelektrana?

Povodom nezvaničnih informacija da bi se moglo dogoditi da mini hidroelektrana bude izgrađena na Gradcu oglasila se Stranka moderne Srbije sa ciljem da se, ukoliko su informacije tačne, na vreme...  · 1 komentar

Novogodišnji ukrasi u Krađorđevoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
Vlast kao da je izgubila entuzijazam Pre 20 sati 53 minuta

Praznici dolaze, a nakit...?

U Valjevu još uvek nije postavljena novogodišnja rasveta. Trebalo bi da bude do kraja nedelje. Novi ukrasi nisu kupljeni jer u kasi nema para. Iz istih razloga kasni i tender za klizalište,...  · 5 komentara

 (foto: )
U organizaciji Udruženja Open minded Pre 18 sati 59 minuta

"DECEMBAR OTVORENOG UMA"

Zanimljivi programi u "Decembru otvorenog uma". Večeras u Osečini svoja dela predstavljaju Željko Obrenović i Luka Tripković, sledeće nedelje dr Nele Karajlić predstaviće svoj novi roman, biće...