Registracija Prijava preko FB
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
Fudbal (foto: Đorđe Đoković)
30.12.2017, 10:29

OFK "Senjak" ne učestvuje na Novogodišnjem turniru

č: | fb:
OFK "Senjak" je do sada pet puta učestvovao na Novogodišnjem turniru u malom fudbalu, koji se svake godine održava u Hali sportova. Osvojili su više od 20 trofeja, a prošle godine prijavili su 18 ekipa i osvojili trofej u svakom godištu. Uz žaljenje što ove godine neće učestvovati ljudi koji vode klub i treneri Milan Jović, Dragan Mitrović i Predrag Simić ponudili su obrazloženje za svoju odluku.
 
 
"Problem su svlačionice na igralištu FK Gradac, gde se naših 200 dečaka po različitim vremenskim uslovima presvlači napolju za treninge, odnosno utakmice i taj problem moramo da rešimo. Kako pomoć od institucija, poput Grada Valjeva i Fudbalskog saveza grada, nismo dobili mi ćemo sredstva namenjena za kotizaciju naših ekipa za učešće na Novogodišnjem turniru u malom fudbalu investirati u kupovinu i postavljanje "svlačionica za našu decu", stoji u saopštenju PFK Senjak upućenom Kolubarskim.rs.
 
 
Milan Jović je sa uspehom igrao za valjevsku Budućnost i beogradski Partizan, Predrag Simić je takođe bio igrač i trener Budućnosti, dok je Dragan Mitrović do teške povrede kuka bio uspešan fudbaler a sada je kao DIF-ovac marljiv i prilježan trener u radu sa najmlađim fudbalerima. Dečaci koje oni vode u raznim uzrasnim kategorijama znaju samo za uspehe.
 
 
Na Senjaku je prve korake načinio i reprezentativac Matija Nastasić, sada prvotimac nemačkog Šalkea, a potom preko Partizana, Fiorentine i Mančester Sitija načinio zavidnu internacionalnu karijeru.
 
 
Oni koji odlučuju o sportu u Valjevu morali bi da imaju više sluha za najmlađe tim pre što je to i zakonska obaveza, a pravila EU kojoj Srbija teži propisuju da se budžetski dinar može ulagati u školski sport, nikako u "profesionalizam" pod patronatom aktuelne politike, što je danas u Valjevu i diljem Srbije uobičajena praksa ne samo u fudbalu.
 
 
 

Aktuelno

Razgovori pod lipom (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
"Razgovori pod lipom" Pre 16 sati 7 minuta

Sezona lova na neistomišljenike

Sezoni lova na neistomišljenike koja je otvorena dolaskom na vlast Aleksandra Vučića priključuli su se i valjevski naprednjaci. O progonu neistomišljenika večeras će pod lipom od 20 časova govoriti...