Registracija Prijava preko FB
Slaviša Božičić (foto: Đorđe Đoković)
Slaviša Božičić (foto: Đorđe Đoković)
22.07.2014, 16:23

Božičić: Moje ambicije su prvo mesto!

č: | fb:

Reporteri Kolubarskih.rs pratili su današnji, gotovo dvočasovni trening FK Budućnost-Krušik na glavnom terenu „Krušikovog“ stadiona. Vodio ga je trener Slaviša Božičić, asistirali su mu Zoran Milosavljević i Predrag Pepa Lukić. Rađeno je na pojedinim elementima igre u napadu, sa akcentom na realizaciji gol-šansi, prštalo je od šuteva iz svih pozicija, a ispred mreže smenjivala su se dvojica golmana.

Trening FK Budućnost - Krušik

Trening FK Budućnost - Krušik (Foto: Đorđe Đoković)

„U Valjevo sam došao sticajem okolnosti posle odluke da se, nakon nekoliko godina rada u klubovima BiH i Crne Gore vratim u Srbiju. Mnogi klubovi su već bili rešili pitanje trenera za novu sezonu, prijatelji su mi predložili Budućnost-Krušik, što sam rado prihvatio znajući šta je fudbalsko Valjevo“, rekao nam je Božičić.

Pritom je pomenuo da je svojevremeno u beogradskom Milicionaru, gde je igrao i započeo trenersku karijeru, upoznao „trenersku legendu“ Miloša Grujića, nekadašnjeg valjevskog fudbalera (ali i boksera), trenera od imena i karijere. U Milicionaru je upoznao i Zorana Milića, pa Uroša i Rašu Markovića, Savu Tešića, takođe Valjevce. O poznanstvu sa Draganom Džajićem i saradnji u mlađim selekcijama Crvene zvezde takođe priča u superlativima.

„Zadovoljan sam angažmanom klupskog rukovodstva, uslovima za rad na ’Krušikovom’ stadionu. Moje su ambicije ’napad’ na prvo mesto u Srpskoj ligi Zapad. Tako je bilo u svim klubovima u kojima sam radio, tako će biti i u Valjevu“, kaže Božičić.

Slaviša Božičić i Branko Vićentijević

Slaviša Božičić i Branko Vićentijević (Foto: Đorđe Đoković)

Dodaje da su selektivni treninzi pri kraju, da se kostur ekipe za predstojeće prvenstvo nazire. „To je uglavnom to, razgovaraćemo sa još dva-tri igrača, takođe Valjevca, hoćemo tim iz ovog grada i okoline. Momci se trude, ispunjavaju sve zahteve. Koliko su zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa mnom, morate njih pitati“, kaže kroz smeh, što svedoči više od reči.

„Nisam angažovao posebnog kondicionog trenera. Smatram da sam sarađujući sa vrhunskim stručnjacima iz te oblasti dovoljno naučio kako bih pomogao svom novom klubu da uštedi neki dinar u budžetu. Nadam se da ćemo momci i ja uspeti da odgovorimo obavezama, koje nas očekuju i na tom planu“, pojašnjava zbog čega mu pomažu samo Milosavljević i Lukić sa kojima se „dobro razume“.

Na primedbe, koje se mogu čuti, kako se olako odrekao mladih fudbalera, koji posle završene srednje škole kreću na studije, za trenutak podiže glas. „To nije tačno! Za to sam da momci uče školu jer im je to na prvom mestu u životu. Ali, moj uslov je da moraju i da treniraju, ne može se igrati ako se na trenige dolazi kada ko hoće. Trošimo novac građana, poreskih obveznika, ne možemo biti neodgovorni. Škola, da. Ali i trenig, pa ko može da uskladi obaveze i izdrži taj ritam, neka izvoli“, kategoričan je Božičić.

Trening FK Budućnost - Krušik

Trening FK Budućnost - Krušik (Foto: Đorđe Đoković)

Seriju kontrolnih utakmica FK Budućnost-Krušik započinje sutra na Zlatiboru, gde se za novu sezonu priprema i Rudar iz Pljevalja. Slaviša Božičić (1966), je Zemunac, a do sada je vodio Bežaniju (plasman u Prvu ligu), Borac iz Šamca, juniore Crvene zvezde, Rudar iz Kaknja. Sa Modričom je bio šampion BiH, u Borcu iz Banja Luke učestvovao u kvalifikacijama za Evroligu. Radio je i u Bokelju, Beranama, sarajevskoj Slaviji...

Rodlilo se, valja ljuljati...

Aktuelno

Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
Akcija beogradske policije Pre 11 sati 28 minuta

Uhapšeno četvoro sudskih izvršitelja iz Valjeva

Pet osoba, među njima četvoro sudskih izvršitelja iz Valjeva, uhapšeno je zbog postojanja osnova sumnje da su malverzacijama oštetili više osoba za oko tri miliona dinara. Osumnjičeni su uz...  · 6 komentara

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 16 sati 32 minuta

U Valjevu još 22 pozitivnih

Sudeći prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 4. avgusta, epidemiološka situacija sa koronavirusom u Valjevu se ne smiruje. Registrovane su još 22 osobe pozitivne, tako da je od početka...  · 4 komentara