Metalac - Partizan (foto: Đorđe Đoković)
Metalac - Partizan (foto: Đorđe Đoković)
03.02.2018, 21:05

U finalu Partizan - Metaloplastoka

č: | fb:
U finalu sedmog "Memorijala Nikola Jevremović Gužva" sutra (19.00) igraju beogradski Partizan i šabačka Metaloplastoka, dok će se za treće mesto (17,00) boriti Crvena zvezda i domaćin Metalac. U polufinalnim utakmicama Partizan je večeras pobedio ekipu Metalca 37:24 (15:13), dok je Metaloplastika bila bolja od Zvezde sa 25:24 (13:10).
 
Crvena zvezda - Metaloplastika

Crvena zvezda - Metaloplastika (Foto: Đorđe Đoković)

 
Metalac - Partizan

Metalac - Partizan (Foto: Đorđe Đoković)

 
Šapčani su dobrom odbranom stvarali priliku za polukontre i kontre, što im je donosilo stalno vođstvo, koje je u dugom delu iznosilo i šest golova prednosti. Na minut pre kraja, Zvezda je smanjila na 25:24, a šut Milisavljevića za produžetak zaustavio je golman Arsić. Najefikasniji kod pobednika bili su Matičić 7, Vorkapić 5, Brajović i Đukić po 3, a kod poraženih Zejak i A. Babić po 4, te Šotić 3. Pejčinović je imao 16 odbrana, a Arsić 9.
 
 
Metalac se zahvaljujući kapitenu Radojičiću i golman Đeriću dugo držao protiv Partizana, kojije individualni kvalitet i bolju pripremljenost pokazao tek u drugom poluvremenu, a krajnji rezultat je i najveća razlika koju su crno-beli večeras imali. Jokić i Živković postigli su po 6 golova za Partizan, Pavlović je dodao 5, a Minić i Glendža po 4. Za MetalacPantić je dao 8, Radojičić 5, a Čačić 4 gola. Zdravković je imao 14, a Đerić 8 odbrana. 
 
 
Prošlogodišnji pobednik bila je Crvena zvezda.
Crvena zvezda - Metaloplastika

Crvena zvezda - Metaloplastika (Foto: Đorđe Đoković)

 
Metalac - Partizan

Metalac - Partizan (Foto: Đorđe Đoković)

 
Nikola Jevremović Gužva bio je igrač Metalca, Zvezde i Metaloplastike, a pored ta tri kluba trenirao je i Partizan, Crvenku, Jugović, Fidelinku, Pelister (Bitolj), Berane, Budućnost (Podgorica)...
 
 
Vodio je juniore Srbije, kao i jugoslovenske juniore kao pomoćnik Kasima Kamenice i samostalno na SP u Portugalu. Važio je za znalca rukometne igre i velikog radnika, a preka naravi i nemirenje sa nepravdom, smatraju mnogi, sprečila ga je da kao trener dosegne još više domete.
Crvena zvezda - Metaloplastika

Crvena zvezda - Metaloplastika (Foto: Đorđe Đoković)

 
Večerašnje utakmice u Hali sportova pratilo je oko 200 gledalaca, a sudili su beogradski arbitri Ivan i Bojan Kovalčić, te Dauti i Minić. "Gužvin memorijal" otvorio je njegov saigrač Vojislav Andrić, čijom zaslugom se uspeomena na Nikolu Jevremovića i čuva.
 
 

Aktuelno

Zdanje na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
U zdanju na Desankinom vencu Pre 7 minuta

Gradska kuća za posebne prilike

Zdanje na Desankinom vencu biće adaptirano i rekonstruisano u Gradsku kuću, odlučili su odbornici Skupštine grada. Osim za potrebe organa Grada, prostor bi se koristio za protokolarne prijeme,...

 (foto: )
Razlozi nisu javno saopšteni Pre 8 minuta

Televizije N1 i Nova S prekinule emitovanje programa

Televizije Nova S i N1 od ponoći 6. decembra emituju umesto redovnog programa telop sa crnim ekranom na kome je ispisana poruka "Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija".

Nagrađeni (foto: Vlada Ivanović)
Svečana sednica SO Pre 19 sati 29 minuta

Obeležen Dan opštine Ljig

Na svečanosti povodom Dana opštine Ljig dodeljena su priznanja najuspešnijim pojedincima, ustanovama i organizacijama. Najviše priznanje, Plaketa "Đak kaplar" dodeljuje se posthumno Milovanu Danojliću  · 3 komentara