VK Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
VK Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
11.04.2018, 19:25

Zvezda sigurna u Petnici

č: | fb:
U 2. kolu Superlige Srbije (SLS) u vaterpolu Crvena zvezda je večeras u Petnici pobedila VK Valjevo sa 14:6 (5:1, 3:2, 2:3, 4:0) i potvrdila ambicije da Partizan skine sa pijedestala srpskog vaterpola. Ekipa našeg selektora Dejana Savića rutinski je utakmicu privela kraju uz "luksuz" da izgubi treću četvrtinu. 
 
 
Crveno-beli su se pripremali i u Egiptu, njihov predsednik Viktor Jelenić, nekadašnji reprezentativni sidraš, jedini je kandidat za novog predsednika VSS pošto se Milorad Krivokapić, bivši reprezentativni golman crno-belih neće kandidovati, što takođe govori o ambicijama Zvezde na svim nivoima.
 
 
Najviše golova za crveno-bele postigli su Tankosić i Bursać po 3, na golu je bio reprezentativni kandidat Dobožanov, a Savić će u dogledno vreme svakako još pojačavati ekipu mladim igračima mada mu treba i poneki iskusan poput nekadašnjeg reprezentativnog sidraša Pekovića.
 
 
Strelci za Valjevce bili su Panajotović 2, te Marković, Rackov, Bosić i Filipović po 1. Branio je Brakočević, ponovo je izostao povređeni centar Radulović.
 
 
S obzirom na to da se za Vaskrs nije igralo Valjevci već u petak uveče, 13. aprila, u Petnici dočekuju Nišlije. Nais je u poslednje vreme pobeđivao u utakmicama i za Kup i u prvenstvu. Zbog toga što se balon nad olimpijskim bazenom u Petnici skida 8. maja, zbog priprema Sportskog centra za letnju kupališnu sezonu, a SLS se završava 6. juna, valjevski vaterpolisti su ulogu domaćina menjali sa Vojvodinom, Nišlijama i Šapčanima kako bi kao domaćini sve utakmice igrali u Petnici. 
 
 
Ovo tim pre što se u poslednje vreme komplikuju odnosi VK Partizan sa beogradskom opštinom Voždovac, u izgledu je i sudski spor, oko vlasništva SC Banjica, gde su godinama trenirali i igrali crno-beli, obezbeđujući i naftu za grejanje vode u bazenu. Na Banjici su trenirali i valjevski vaterpolisti, koji sa Partizanom imaju izvanrednu saradnju.

Aktuelno

Fontana (foto: Đorđe Đoković)
Savet doktora 13.06.2024

Kako se prilagoditi temperaturnim promenama

Prvi, nagli temperaturni talas ovog juna doneo je zdravstvene tegobe mnogim sugrađanima, a pogotovo starijim osobama i hroničnim bolesnicima. Svaki čovek poznaje svoj organizam i treba da se...  · 2 komentara

Medalje za valjevske matematičare (foto: Podružnice matematičara Valjevo)
Na međunarodnom takmičenju 13.06.2024

Deset medalja za valjevske matematičare

Valjevski matematičari osvojili su deset medalja na ovogodišnjem finalnom međunarodnom matematičkom takmičenju "Kengur bez granica" za učenike osnovnih i srednjih škola. Rezultati koje su postigli...  · 1 komentar