VK Vajevo (foto: VK Valjevo)
VK Vajevo (foto: VK Valjevo)
25.04.2018, 20:50

Partizan šampionski u Petnici

č: | fb:
U 5. kolu SLS, večeras u Petnici, Partizan je pobedio Valjevce sa 19:10 (3:3, 5:0, 5:5, 6:2) i pokazao da se neće tek tako odreći titule uprkos ambicija Crvene zvezde, Šapčana, moguće i Vojvodine.
 
Crno-beli su, iako na ivici egizstencije sa najviše trofeja i u ex SFRJ, fenomen. "Očerupani", zahvaljujući dobrom radu sa mladima, stalno fabrikuju nove igrače i drže se u vrhu srpskog vaterpola, dok za uspehe na međunarodnoj sceni treba mnogo više od toga - novca pre svega.
 
 
Valjevci su igrali bez povređenog Gligorijevića, te školskim obavezama sprečenih Arsenića, Popovića i Dana, dve četvrtine odigrali na izuzetnom nivou. U drugoj i četvrtoj su "pali", pa su crno-beli dobrom odbranom i boljim plivanjem obezbedili kontranapade, što je rezultiralo visokom pobedom. Debitovala su dva Mitrovića, Bogdan i Jovan, u 12 je bio i Lukić, što je dobro za njihovo kaljenje jer su to momci iz ovdašnje Škole vaterpola.
 
 
Strelci za VK Valjevo bili su Rackov 4, Radulović 3, Panajotović, Matović i Bosić po 1. Iskorišćena su sva tri peterca ali je opet škripalo u realizaciji "igrača više" u napadu.
 
 
Najefikasniji u Partizanu bili su Janković i Radonjić sa po 3, te Kasum i Vučinić sa po 2 postignuta gola. Branio je reprezentativni kandidat Rističević, a za crno-bele igra i perspektivni mađarski vaterpolista Dori, koji je večeras postigao jedan gol. 
 
 
Valjevci posle pet kola imaju tri boda, u 6. kolu gostuju u Zemunu 3. maja. Već protiv Kragujevčana igraće se na olimpijskom bazenu bez balona u Petnici. SLS je završava u prvoj polovini juna pole 14 kola bez dodatnog plej-ofa. 
 
 
Novi predsednik VSS, Viktor Jelenić, sudeći prema napisima beogradskih medija, najavljuje razgovore sa savezima na prostorima ex YU o eventualnim izmenama sistema regionalnih takmičenja jer je želja novog rukovodstva VSS, u kojem je i Danilo Ikodinović, da domaće prvenstvo bude prioritet.
 
 
VK Valjevo je u ovoj sezoni prvi put igralo u Regionalnoj A-2 ligi i po tom osnovu steklo pravo nastupa u završnici državnog prvenstva kroz SLS.

Aktuelno

Kamp kućica u parku na gradskoj parceli (foto: Kolubarske.rs)
Službena beleška Pre 3 sati 42 minuta

11. septembar u Odeljenju komunalne inspekcije

Grad Valjevo u svom voznom parku ima 24 automobila. Uvidom u putne naloge zaključili smo da 11. septembra nijedan automobil Gradske uprave nije korišćen na relaciji Valjevo - Divčibare. Zbog čega...  · 4 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 23 sati 34 minuta

Osumnjičeni za 16 teških krađa i razbojništvo

Policija je uhapsila D. N. i M. Ć. iz Valjeva. Oni su, kako se sumnja, u noći između 5. i 6. decembra, provalili u više ugostiteljskih objekata i prodavnica, prostorije EPS-a, pekaru, frizerski...  · 1 komentar