Vaterpolo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Vaterpolo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
21.06.2018, 09:16

Uskoro start Prve B lige Srbije

č: | fb:
Takmičenje u Prvoj B ligi Srbije, u vaterpolu, startuje 7. jula. Klubovi su podeljeni u dve grupe po sedam ekipa, a najbolji će na kraju takmičenja igrati plej-of za titulu prvaka. U Severnoj grupi su beogradski i vojvođanski klubovi, dok su u Južnoj grupi ekipe iz centralne Srbije.
 
 
Na Jugu je i novoosnovani klub Železničar iz Lajkovca za koji će igrati mladi vaterpolisti VK Valjevo pod vođstvom trenera Srđana Markovića. Lajkovčani će do kraja godine dobiti zatvoreni bazen, pa žele da razvijaju plivanje i vaterpolo. Valjevcima ta saradnja odgovara da kale mlade igrače, kojima za napredovanje uz dobar trening trebaju i utakmice.
 
 
Voljom žreba, na startu 7. jula, Želja igra sa Savom u Šapcu. Do 22. jula, kada se završava prvi deo, Železničar dočekuje Kraljevo, gostuje u Boru, domaćin je Paraćinu, putuje u Leskovac. U 6. kolu je slobodan, a potom igra sa Gočom iz Vrnjačke Banje, klubom sa nesporno najvećom tradicijom među srpskoligašima, koji je vaterpolu dao i reprezentativce.
 
 
Drugi deo pvenstva igra se od 28. jula do 12. avgusta, potom sledi plej-of.
 
 

VK Valjevo - kako dalje

 
 
Već smo pisali o tome da je VK Valjevo sada na prekretnici i da klupski čelnici, zajedno sa sportskim selektorom, moraju odgovoriti na pitanje - kako dalje. Naš je utisak da je moguć zaokret u formiranju ekipe i "povratak" u Valjevo i Petnicu. Uz nekoliko neophodnih pojačanja, zbog činjenice da "treba iskustva i mesa" za igranje u Regionalnoj A-2 ligi, kostur tima, više no do sada, činili bi momci iz Valjeva, iz sopstvene Škole vaterpola. 
 
 
Treniralo bi se i igralo u Petnici, a u prilog tome je i činjenica da su pojedini igrači završili, ili završavaju, školovanje u Beogradu, pa je lakše organizovati rad ovde nego li na Banjici.
 
 
Ovo tim pre što Partizan "ratuje" sa SO Voždovac, čak i VSS, zbog sudskih sporova o utvrđivanju vlasništva u SC Banjica. I crno-beli su se, za svaki slučaj, izmestili u SC "11. april" na Novom Beogradu, taj klub su, uz Banjicu, pa i VK Valjevo, uzeli pod svoje. 
 
 
Minulih dana sukobili su se nekadašnji saigrači iz jugoslovenske reprezentacije, golman Aleksandar Šoštar, predsednik Partizana, i sidraš Viktor Jelenić, predsednik VSS, koji je do nedavno bio predsednik Crvene zvezde. Jelenića su crno-beli optužili da želi nestanak Partizana, što on energično demantuje.
 
 
Ukoliko bi VK Valjevo odlučio da prekomponuje ekipu i više no do sada se osloni na igrače iz svoje škole postavlja se i pitanje trenera. Utisak je da je Jovi Serafimoviću, Partizanovom treneru koji je prihvatio sugestiju Igora Milanovića da radi u Valjevu i dosta uradio za taj klub, više odgovarao rad u Beogradu. 
 
 
Ukoliko se ta saradnja kojim slučajem ne bi nastavila čelnici VK Valjevo, sa dr Zoranom Jokićem na čelu, morali bi da taže novog trenera. A njih u srpskom vaterpolu i nema mnogo.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 5 sati 59 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 8 sati 48 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.