Vaterpolo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Vaterpolo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
18.08.2018, 11:32

A-2 liga sa 12 klubova

č: | fb:
U sezoni 2018/19 u Regionalnoj A-2 vaterpolo ligi biće 12 klubova, odlučeno je na sednici Upravnog odbora tog takmičenja u Splitu. Novi članovi su Radnički KG, slovenački Koper i hrvatski Galeb iz Makarske.
 
 
Iz Regionalne A-1 lige ispali su Budva i Primorje iz Rijeke. Tu su i starosedeoci Vojvodina NS, Nais iz Niša, VK Valjevo, Kataro iz Kotora, Zadar, Solaris iz Šibeika i zagrebački Medveščak,
 
 
Prvenstvo počinje 13. oktobra. Najpre se igra 11 kola po jednostrukom Bergeru, svako sa svkim, a potom se klubovi dele u dve grupe - prvih šest i drugih šest, koje igraju međusobno, a računaju se rezultati iz prvog kruga takmčenja. Prvak ide u viši rang, a drugi razigrava sa pretposlednjim iz Regionalne A-1 lige.
 
 
VK Valjevo je, kako saznajemo, u formiranju ekipe. Jova Serafimović više nije trener, a nasledće ga po svoj prillici Igor Milanović, koji se vratio iz Turske, a uz VK Valjevo je bio i ranije. Kao pojačanja pominju se Njegovan iz Crvene zvezde, Tenžera iz Šapca, mladi golman iz Vrnjačke Banje... 
 
 
Novost je i to što će se mnogo više trenirati u Petnici, gde će se igrati i utakmice. Šansu će dobiti i momci iz Škole vaterpola. Dodajemo da su u reprezentaciji Srbije uzrasta 2003. i mlađi, uz Borisa Ičagića, bili i braća blizanci Milovanovići, koji su takođe sedam godina radili pod nadzorom trenera Srđana Markovića, a pre četiri meseca otišli su VK Valis.
 
 

Aktuelno