Vaterpolo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Vaterpolo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
13.10.2018, 21:10

Solaris ubedljiv na startu

č: | fb:
Solaris je večeras u Šibeniku bio bolji od VK Valjevo na startu Regionalne A-2 lige u vaterpolu i pobedio sa 12:3 (3:0, 2:0, 5:1, 2:2). Prva četvrtina nagovestila je krajnji ishod, u trećoj su domaći načinili 5:1 za do tada ukupnih 10:1, da bi gosti rezultatski bili ravnopravni tek u zavšnoj četvrtini sa 2:2.
 
 
Shodno izjavi sa najavne pres konferencije trener valjevskih vaterpolista Igor Milanović u ekipu je uvrstio najmlađe Ičagića i Mitrovića, potom Gligorijevića i braća Đorđević, dok su od novajlija igrali Stamenić, Tenžera, Njegovan, Cvetković, Savić, odnosno stranci Inaba i Williams. Golove za VK Valjevo postigli su Njegovan 2 i Cvetković 1, dok su najefikasniji u Solarisu bili Begović, Vlahović, Bušelić i Koprčina sa po dva gola. 
 
 
Milanović je naglasio da klub nema rezultatski imperativ već da nastoji da formira bazu od valjevskih momaka, koji će biti perspektiva u naredne dve-tri godine i u budućnosti.
 
 
Statistika sa večerašnje utakmice kaže da su domaći igrači više realizovali sa 66,7 odsto, a gosti sa 16,7. Solaris je imao šest, a Valjevo deset prekršaja, golman domaćih odbranio je 12/15 šuteva, a Stamenić 9/21. Valjevci su imali 11, a domaći 9 izgubljenih lopti...
 
 
U 2. kolu, VK Valjevo gostuje u Kopru (Slovenija).

Aktuelno

Ubska gimnazija (foto: Dragana Nedeljković)
U septembru Pre 1 dan

Ubska Gimnazija otvara sportsko odeljenje

Ubska Gimnazija "Branislav Petronijević" će od školske 2024/25. godine, pored dva postojeća odeljenja opšteg tipa, imati i jedno novo, specijalizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima...

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
Od 22. do 26. maja Pre 21 sati 14 minuta

Sedmo međunarodno takmičenje gudača "Zlatne stepenice"

Va­ljevska muzička škola realizovaće sedmo me­đunarodno takmičenje gudača "Zlatne stepenice" u koncertnim salama Muzičke škole "Živorad Grbić" i Valjevske gimnazije od 22. do 26. maja.