Registracija Prijava preko FB
Tamara Marković Salaški
Tamara Marković Salaški
04.08.2014, 16:31

Tamara Marković na EP u Cirihu

č: | fb:

Na ekipnom prvenstvu Srbije u atletici, održanom u Kragujevcu, Tamara Marković iz beogradske Crvene zvezde ispunila je normu za učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Cirihu (Švajcarska). Ona je u trci na 400 metara oborila lični rekord sa 53.21 sekundi.

„Bila sam spremna, konačno su se kockice poklopile. Presrećna sam! U Cirihu se nadam novom ličnom rekordu“, izjavila je danas Marković za Kolubarske.rs.

Tamara Marković (1988) rođena je u Valjevu, karijeru je kao đak OŠ „Nada Purić“ počela u AK Metalac, a prvi trener bio joj je Vladislav Hari Marković. Trčala je na 800 metara, docnije se, odlukom svojih trenera, opredelila za 400 metara i učešće u štafeti 4 x 400 metara. Bila je olimpijska nada za OI u Pekingu. Potom se zbog pada imuniteta razbolela od mononukleoze, a onda je usledila i neugodna povreda Ahilove tetive.

Pauzirala je skoro dve godine, pa je zbog započetih studija u glavnom gradu iz Metalca otišla u beogradski Čukarički. Odatle je, pre gotovo pet godina, prešla u Crvenu zvezdu. Posle Ekonomske škole u Valjevu, u Beogradu je uspešno okončala studije i  zaposlila se.

Trener i Tamara

Trener i Tamara

U Zvezdi je promenila tri trenera, a u život su je, u atletskom smislu, vratili Nikola Penić i Miloš Salaški sa kojim se zabavlja, a svadba je planirana u septembru.

Uz Anu Subotić, koja nekoliko godina uspešno nastupa za Javor iz Ivanjice, učesnicu maratona na Olimpijadi u Londonu, Tamara Marković je najbolji reprezent valjevske atletike.

Aktuelno

Podrška za Aleksandra na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Na Gradskom trgu u Valjevu Pre 7 sati 15 minuta

Podrška za hrabrog Aleksandra Obradovića

Ovo nije miting, niti je protest, ovde se ne prebrojavamo, ovde su hrabri ljudi koji su došli da pruže podršku i da iskažu poštovanje hrabrom radniku "Krušika" Aleksandru Obradoviću, rečeno je na...  · 1 komentar

Lokalizovan požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije Pre 14 sati 46 minuta

Požar nakon prodaje "Nove Srbijanke"

Od jutros "plamena više nema na objektima Nove Srbijanke tako da je požar u završnoj fazi likvidacije". Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije u preduzeću koje je pre tri dana...