Registracija Prijava preko FB
Tamara Marković Salaški
Tamara Marković Salaški
04.08.2014, 16:31

Tamara Marković na EP u Cirihu

č: | fb:

Na ekipnom prvenstvu Srbije u atletici, održanom u Kragujevcu, Tamara Marković iz beogradske Crvene zvezde ispunila je normu za učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Cirihu (Švajcarska). Ona je u trci na 400 metara oborila lični rekord sa 53.21 sekundi.

„Bila sam spremna, konačno su se kockice poklopile. Presrećna sam! U Cirihu se nadam novom ličnom rekordu“, izjavila je danas Marković za Kolubarske.rs.

Tamara Marković (1988) rođena je u Valjevu, karijeru je kao đak OŠ „Nada Purić“ počela u AK Metalac, a prvi trener bio joj je Vladislav Hari Marković. Trčala je na 800 metara, docnije se, odlukom svojih trenera, opredelila za 400 metara i učešće u štafeti 4 x 400 metara. Bila je olimpijska nada za OI u Pekingu. Potom se zbog pada imuniteta razbolela od mononukleoze, a onda je usledila i neugodna povreda Ahilove tetive.

Pauzirala je skoro dve godine, pa je zbog započetih studija u glavnom gradu iz Metalca otišla u beogradski Čukarički. Odatle je, pre gotovo pet godina, prešla u Crvenu zvezdu. Posle Ekonomske škole u Valjevu, u Beogradu je uspešno okončala studije i  zaposlila se.

Trener i Tamara

Trener i Tamara

U Zvezdi je promenila tri trenera, a u život su je, u atletskom smislu, vratili Nikola Penić i Miloš Salaški sa kojim se zabavlja, a svadba je planirana u septembru.

Uz Anu Subotić, koja nekoliko godina uspešno nastupa za Javor iz Ivanjice, učesnicu maratona na Olimpijadi u Londonu, Tamara Marković je najbolji reprezent valjevske atletike.

Aktuelno

Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Demokratske stranke Pre 1 dan 4 sati

Laza ili Đole – lažna dilema valjevskih izbora

Dve bratske i još uvek vladajuće stranke građanima nude lažnu dilemu da biraju između dvojice kandidata njihovih stranaka, a sve glumeći tobožnji sukob ideja, koncepata..., kažu demokrate i...  · 10 komentara

Željko Trifunović (foto: Lokakni front Va)
Oglasna poruka Pre 1 dan 6 sati

Mali i veliki problemi meštana Petnice

Meštani Petnice obratili su se medijima jer, kako kažu, jedino im je to preostalo da skrenu pažnju javnosti na brojne probleme sa kojima se suočavaju godinama unazad, ali i da lokalnu vlast podsete...  · 3 komentara

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja 3.06.2020

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...