Petnica kup (foto: PK Valis)
Petnica kup (foto: PK Valis)
17.06.2019, 06:32

Plivači Valisa ekipno najuspešniji

č: | fb:

Plivači "Valisa" bili su najuspešniji u ekipnom plasmanu na "Petnica kupu", takmičenju koje je proteklog vikenda održano na bazenima SRC Petnica. Na drugoj poziciji su bili plivači "Plavog talasa", do je trećeplasirana bila ekipa "Obilića".

 

Najuspešniji plivač bio je Luka Janković iz plivačkog kluba "Napredak" iz Kruševca, dok je najbolja plivačica bila Tijana Todorčević iz "Valisa".

  

Plivači Valisa

Plivači Valisa (Foto: PK Valis)

Na ovom takmičenju koje se održava dvadeset i drugi put nastupilo je 350 plivača iz 22 kluba. Plivački klub "Valis" je predstavljalo 55 plivača predvođenih trenerima Vladimirom Boškovićem, Branislavom Kovačevićem i Nemanjom Radovićem. Plivači "Valisa" osvojili su 45 medalja, od čega 18 zlatnih, 17 srebrnih i 10 bronzanih.

 

Kontorolor za takmičenja plivačkog saveza Srbije Gordana Mirčetić je organizaciju takmičenja ocenila najvišom ocenom, a organizator je konkurisao da se sledeće godine nađe na B listi mitinga Plivačkog sveza Srbije, a to znači u evropskom kalendaru mitinga.

Petnica kup

Petnica kup (Foto: PK Valis)

  

"Zadovoljni smo nastupom naših plivača, ali i pozitivnim utiscima predatavnika klubova iz većine plivačkih gradova Srbije. Okrećemo se takmičenjima koja su pred nama, pre svega završnom drugom letnjem kolu regionalnog prvenstva i državnim prvenstvima za sve kategorije", kaže predsednik plivačkog kluba "Valis" Branislav Kovačević.

 

On se zahavlio upravi Grada, UFK Valis, sponzorima: Frikomu, Trgoteci i pekari Domino na pruženoj podršci za organizaciju 22. "Petnica kupa".

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 6 sati 7 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 8 sati 56 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.