<p>Srđan Jovanović, trener Jedinstva</p> (foto: Zoran Lazarević)
<p>Srđan Jovanović, trener Jedinstva</p> (foto: Zoran Lazarević)
23.08.2014, 13:26

Raščani u Valjevu, derbi na Ubu

č: | fb:

U 2. kolu Srpske lige – Zapad, Budućnost-Krušik danas (17.00) doćekuje ekipu Bane iz Raške, koja je na startu kao domaćin poražena od Rudara iz Kostolca (1:2), dok se derbi igra na Ubu: Jedinstvo-Železničar. Ubljani i Lajkovčani su u 1. kolu igrali 0:0 ’ Jedinstvo sa Šumadijom u Aranđelovcu, Železničar kao domaćin Pobedi iz Beloševca, kod Kragujevca.

Valjevci posle (ne)očekivanih 5:0 sa Jošanicom u Novom Pazaru žele novu pobedu svesni pritiska zbog punih tribina na stadionu „Krušik“. Trener Slaviša Božičić ima personalnih problema . Tadiću, koji je odbio da bude rezerva, zahvalio se na saradnji uz uobičajeno „ili on, ili ja“, dok je „bonus igrač“ Popović napustio ekipu u kojoj je bio starter „nezadovoljan statusom“.

Reda mora da se zna, to je preduslov za uspeh u sportu. Božičić je svestan očekivanja, ali i sopstvenih obećanja da će se ekipa boriti za prvo mesto i prvoligaški status, pa je u njegovim rukama i nož i pogača.

Ubski derbi „na bod“

Ubljani i Lajkovčani nisu se gotovo tri godine sastajali u borbi za bodove, Jedinstvo je favorit zbog toga što igra pred svojim navijačima, a Želja ima uigraniji sastav sa nekoliko Ubljana. Valjevaca ima u obe ekipe. Po našem sudu, ne bi bilo iznenađenje da oba trenera, Srđan Jovanović (Jedinstvo) i Aca Lazarević (Železničar), zaigraju „na nulu“, a ako se ukaže prilika i da se pobedi...

Usput, prisećamo se komšijskog derbija dva kluba igranog pre nekoliko godina u Posavskoj zoni. Jedinstvo je jedva pobedilo, jer su Lajkovčani poveli, i izborilo prvo mesto i plasman u kvalifikacije, u kojima je bilo bolje od Mladosti (SmP) i plasiralo se u Srpsku ligu.

Ubljane je kao trener vodio pokojni Gojko Višnjić, a igrali su: Marković – Filipović, Đokić - Jakovljević, Pešić, Trifunović – Janković, Cikuša, Čolić, Jevtić, Katanić. Željin trener bio je pokojni „Šljivac“ Milovanović, dok su sjajnu generanci predvodili braća Grujičić, Bora i Lale, braća Milić, Miloš i Mile, pa Branković, Milovanović, Milinković, Karić...

Utakmica Jedinstvo – Železničar takođe počinje u 17.00 sati.

Derbi „zonaša“ u Mionici

Derbi 2. kola Zonske lige Drina igra se u Mionici, gde se sastaju Ribnica, koja je na startu donela bod iz Sjenice (1:1), i valjevski Radnički )u 1. kolu na Petom puku poražen 0:1 od imenjaka iz Klubaca, kod Loznice).

Zadrugar u Lajkovcu dočekuje Polimlje iz Prijepolja. Brezovica gostuje u Sevojnu,  a OFK Osečina ekipi FAP-a u Priboju na Limu. Na startu, Osečanci su pobedili šabački Borac (2:1), Zadrugar je tim rezultatom izgubio u Vladimircima, dok je Brezovica poražena u Bajinoj Bašti (0:2).

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 16 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...