Detalj sa derbija Jedinstvi-Železničar (foto: Zoran Lazarević)
Detalj sa derbija Jedinstvi-Železničar (foto: Zoran Lazarević)
24.08.2014, 11:21

Lajkovčani ljuti na sudiju

č: | fb:

Komšijski derbi na Ubu, koji je Jedinstvo protiv Železničara dobilo sa 1:0, golom Bobana Stojanovića sa penala u 27. minutu, uz isključenje Sajića, tema dana je u Lajkovcu.

„Bila je to lakrdija od suđenja Dalibora Trifunovića iz Kraljeva“, rekao je danas Kolubarskim.rs trener „dizelke“ Aca Lazarević. On tvrdi da je Sajić stigao do lopte pre ubskog napadača Rankovića, koji je teatralno pao, te da je sve bilo čisto. Uz to, dodaje, Sajić nije bio poslednji igrač odbrane Želje u tom trenutku, što znači da mu nije sledovao crveni karton.

„Trifunović se potom, posle naših protesta, toliko izgubio da je dozvolio izvođenje kaznenog udarca iako isključeni  Sajić nije napustio teren, pa je zbog toga penal morao da bude ponovljen, što je izazvalo smeh na tribinama“, tvrdi Lazarević.

„Potpuno smo ih nadigrali, imali tri šanse, a Strahinja Sofronić nije nažalost iskoristio dve kolosale prilike“,  priča Lazarević.

Duel Stojanovića i Jakovljevića

Duel Stojanovića i Jakovljevića (Foto: Zoran Lazarević)

U taboru Jedinstva, međutim, kažu kako je sve bilo regularno, a da se Lajkovčani „i nisu mnogo bunili“. Oni, doduše, priznaju da je, posle vođstva, ubski srpskoligaš igrao slabo, te da je Želja u finišu bio bliži pobedi iako je Jedinstvo pre toga moglo da overi osvajanje sva tri boda.

Zanimljivo je i to da je utakmicu, golom sa „bele tačke“, rešio ubski veteran Boban Stojanović, koji je nekada igrao i u Crvenoj zvezdi. Trener Jedinstva, Srđan Jovanović, u razgovoru za Kolubarske.rs uoči derbija, nije bio siguran u to da će Stojanović početi utakmicu.

„Boban je sjajan igrač ali biologija čini svoje, pa najčešće ulazi sa klupe“, rekao je Jovanović, pomalo i u šali, aludirajućna Stojanovićeve godine. Srećom po Jedinstvo, trener se predomislio, ili je samo krio taktičku zamisao, a Stojanović mu je to „s kamatom“ vratio!

Da rezimiramo, u srpskom fudbalu derbi Jedinstvo – Železničar nije ni prva, ni poslednja utakmica u kojoj je neki od klubova nezadovoljan suđenjem. Ona narodna kaže da ko gubi ima pravo da se ljuti. „Mekše“ rečeno, po običaju, pobedio je spretniji i sretniji rival.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 3 sati 54 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 5 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 sati 4 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 1 komentar

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 3 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara