Automobili na platou Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Automobili na platou Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
30.09.2020, 10:26

Automobili na behaton pločama trivijalnost ili bahatost?

č: | fb:

Na platou Centra za kulturu parkirano je desetak automobila i to najverovatnije odbonrika Skupštine grada i predstavnika vlasti koji prisustvuju današnjem skupštinskom zasedanju.

 

Sednica gradske Skupštine, zbog epidemije koronavirusa, održava se u sali Centra za kulturu otuda pretpostavka da su odbornici, kao što su to učinili i u avgustu prilikom konstituisanja, svoja vozila parkirali na behaton ploče, tamo gde je zabranjeno parkiranje.

 

Opozicioni odbornik Lokalnog fronta Va Ljubomir Radović je na sednici Skupštine grada zamolio odbornike, koji su svoja vozila parkirali na platou Centra za kulturu, da ih premeste na parking, jer parkiranjem na behaton ploče pokazuju "bahatost" kao i da zakoni za njih ne važe. S obzirom na to da odbornici ni nakon više od 40 minuta nisu reagovali na ovu molbu odbornika Radovića, on je sa skupštinske govornice pozvao komunalnu miliciju da interveniše kao što bi to učinila da su tu, recimo, parkirani automobili "običnih građana".

 

Opozicioni odbornik sa liste SPS-JS Dragan Popović se pridružio molbi kolege Radovića. "Ako se mi ponašamo bahato, kako da očekujemo da se građani ponašaju drugačije. Nismo mi iznad njih", rekao je Popović i podsetio kolege da će popravku tih ploča plaćati građani.

 

Potom je za skupštinsku govornicu izašao odbornik SNS Miodrag Lazić tvrdeći "javnosti radi" da "nema nikakvih kola dole, više!". Međutim to nije bilo tačno, automobili su i dalje bili parkirani na platou Centra za kulturu.

Parkirani automobili na platou Centra za kulturu

Parkirani automobili na platou Centra za kulturu (Foto: Đorđe Đoković)

Reagovao je i šef opozicione odborničke grupe SPS-JS Đorđe Pavlović smatrajući da je priča o tim parkiranim automobilima na behaton pločama "trivijalnost" i da treba da se bavimo budžetom i razvojem grada, izlaskom iz krize zbog koronavirusa, a ne time gde su parkirani automobili odbonrika.

 

"Kao da je važno da li je parkiran jedan automobil ili nije, a sa druge strane imali smo ljude koji su pretili ostankom bez posla ljudima koji su radili svoj posao", rekao je Pavlović.

 

Dorđe Pavlović nije precizirao ko je, kome i kada pretio, ko su ti ljudi, a na današnjoj sednici je upravo insistirao na tome da, "zarad javnosti", treba saopštavati precizne, a ne neodređene informacije.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 13 sati 33 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 7 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 18 sati 43 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara