Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Toplana (foto: Đorđe Đoković)
12.10.2020, 10:28

Radijatori topli i pre zvaničnog početka grejne sezone

č: | fb:

Zbog niskih temperatura grejanje će u stanovima i poslovnim objektima, koji su priključeni na daljinski sistem, početi danas nekoliko dana pre zvaničnog početka grejne sezone, rečeno nam je u Toplani.

 

Prema rečima direktora Toplane Zoran Stepanovića, trebalo je još jutros u pet časova da se pusti grejanje kako bi radijatori bili topli do sedam časova, međutim, zbog nestanka struje, početak grejanja je odložen.

 

"Jutros i tokom prepodneva skoro ceo grad nije imao elelktričnu energiju, što je napravilo problem i nama. Prvo nije bilo struje u Toplani, a kasnije kada je kod nas došla, nisu je imali potrošači, naši korisnici. Tako da umesto protoka od 1100 kubika prema grada, u trenutku nestanka struje pao je ispod 500, a to nam je otežalo održavanje sistema na tom protoku", objasnio je Stepanović.

 

Dodaje da će svi stanovi i poslovni objekti koje greje Toplana biti topli kada se stabilizuje situacija sa strujom, što bi trebalo da bude nakon 13 časova.

Zoran Stepanović

Zoran Stepanović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Zoran Stepanović kaže je Toplana praktično sa grejanjem startovala i pre zvaničnog početka grejne sezone zbog niskih temperatura i najavljuje da će grejati danas i sutra do 22 časa jer se prognoziraju temperature do 12 stepeni. 

 

I za ovu grejnu sezonu obezbeđene su dovoljne količine energenata, tako da, kako je poručio direktor Toplane, korisnici nemaju razloga za brigu.

 

Dobra vest je i to da će cena grejanja i ove sezone ostati nepromenjena. Podsećamo poslednji put grejanje na daljinski sistem u Valjevu je poskupelo pre sedam godina.

 

Aktuelno

Porušeno dečje igralište na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Zbog usaglašavanja sa Pravilnikom o bezbednosti Pre 53 minuta

Uklonjeno dečje igralište na Divčibarama, biće urađeno novo

Zabavno-avanturistički park za decu u centru Divčibara, porušen je krajem prošle nedelje, kako bi na istom mestu bilo izgrđeno novo igralište u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta....

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud u Valjevu Pre 3 sati 45 minuta

Ponovo rehabilitovan Nikola Kalabić

Viši sud u Valjevu doneo je novo rešenje kojim je ponovo usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.  · 5 komentara

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 20 komentara