Ministar Stefanović obišao radnika Krušika (foto: www.mod.gov.rs)
Ministar Stefanović obišao radnika Krušika (foto: www.mod.gov.rs)
03.11.2020, 12:32

Povređenog radnika Krušika obišao ministar Stefanović

č: | fb:

Radnik valjevske fabrike Krušik M.P. (56), koji je povređen juče prilikom eksplozije na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva, smešten je u hirurškoj intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju i reanimaciju VMA.

 

Zastupnik načelnika Sektora za lečenje VMA potpukovnik prof. dr Boban Đorđević rekao je da pacijent primljen sa eksplozivnom povredom tela i opekotinskim povredama teškog stepena. On je dodao da je urađena kompletna dijagnostika i da su preduzete sve potrebne medicinske mere.

 

Na sajtu Ministarstva odbrane objavljeno je da je ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao sinoć u Vojnomedicinskoj akademiji povređenog radnika Holding kompanije "Krušik".

 

Stefanović, koji je uputio telegram, još jednom je izrazio najdublje saučešće porodici inženjera M. J. koji je izgubio život u eksploziji i ponovio da je reč o velikom gubitku za namensku industriju.

 

"Njegova tragična smrt duboko je potresla i sve pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Ministarstvo i ja lično učinićemo sve da pomognemo porodici i budemo tu za njih za sve što im je potrebno u ovim teškim trenucima", rekao je Stefanović.

 

Prema saopštenju Ministarstvaodbrane u ponedeljak, 2. novembra oko 11 časova, tokom realizacije redovnih zadataka Holding kompanije Krušik Valjevo na bojevoj glavi za protivoklopnu raketu, na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva došlo je do eksplozije od koje je poginuo radnik Krušika M. J, a povređen je radnik MP. koji je učestvovao u realizaciji opitovanja.

Aktuelno

Đorđe Milićević (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 9 sati 18 minuta

"Može on to..."

Kažu da ima slavlja "u lokalu" zbog toga što će "naš čovek" dve sedmice biti "vede" ministra prosvete! Normalno? I jeste, ako je normalno da "naš čovek" bude važniji od naše prosvete! Čak i da...  · 9 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Odgovori na pitanja Kolubarskih.rs Pre 11 sati 35 minuta

Direktorka Krušika o "incidentima" u fabrici

Dan nakon što su Kolubarske.rs objavile tekst "Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku", u kome je navedeno da direktorka nije odgovorila na naša pitanja u vezi sa četiri nesreće,...  · 14 komentara

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 1 dan 11 sati

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...  · 2 komentara