Registracija Prijava preko FB
Zoran Jakovljević (foto: Kolubarske.rs)
Zoran Jakovljević (foto: Kolubarske.rs)
13.12.2020, 07:42

Zoran Jakovljević predsednik valjevskih demokrata

č: | fb:

Predsednik valjevskih demokrata je građevinski inženjer Zoran Jakovljević, nekadašnji gradonačelnik Valjeva.

 

Na sinoć održanim neposrednim izborima, pored predsednika, valjevske demokrate su od 20 kandidata izabrale 15 članova Gradskog odbora. Demokrate su u skladu sa Statutom stranke na listi za izbor kandidata imale trećinu žena i deset posto mlađih od 30 godina.   

 

Zoran Jakovljević se zahvalio svima koji su glasali rekavši da raduje to što je na ovim izborima učestvovalo preko 80 posto članova sa pravom glasa.

 

"Sledi nam konstituisanje Gradskog odbora, Izvršnog odbora i ostalih tela, a nakon toga težak rad na terenu kako bismo građanima približili politiku Demokratske stranke i ubedili ih u svoje namere. Reformisaćemo stranku, završiti sa lošim praksama i primenjivati demokratske principe funkcionisanja. Na prvom mestu će nam biti javni interes, a potom interes stranke", poručio je novoizabrani predsednik valjevskog odbora DS Zoran Jakovljević.

 

Potpredsednici GrO DS, Izvršni odbor i predsednik IO, kao i sekretar GrO DS, biće izabrani na prvoj konstitutivnoj sednici, koja će biti održana do kraja godine najverovatije onlajn zbog epidemiološke situacije.

 

Izborom Zorana Jakovljevića za predsednika GrO DS, valjeske demokrate su dobile novo rukovodstvo nakon više od godinu i po dana pošto je tadašnji predsednik Slobodan Pavlović podneo ostavku. On je ostavku podneo sredinom maja prošle godine i tada je za poverenika postavljen Dejan Nikolć iz Beograda. 

 

 

Aktuelno

Požar na deponiji (foto: Kolubarske.rs)
Izbio nakon podneva 31.07.2021

Požar na deponiji u Valjevu

Danas oko 12.30 časova na gradskoj deponiji na periferiji Valjeva izbio je požar koji je stavljen pod kontrolu i radi se na zatrpavanju zemljom zahvaćenog područja. Još uvek nisu poznati uzroci...  · 2 komentara

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 31.07.2021

Ipak se kreće!

Protesti protiv "Rio Tinta" tamo gde dotični namerava da radi svoje, a na tuđu štetu, opravdani su i razumljivi. Baš kao i ovi najnoviji, zbog nesreća čiji su akteri hiroviti, a "neodgovorni", uz...  · 2 komentara

Selo (foto: Đorđe Đoković)
Iz redakcije 30.07.2021

Od sijalice do fenjera

"EKIPE SU NA TERENU" - čarobna reč koja uspori život u našem mestu, ugasi mobilne telefone i pretvori sela u Etno Sela . I to ne iz želje, niti po turističkoj ponudi, nego po tome što oživeše...  · 25 komentara