Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
31.12.2020, 07:56

Nakon ostavke načelnice Gradske uprave, funkciju napustila njena zamenica

č: | fb:

Diplomirana pravnica Jelica Panjković-Tešić ni posle osam dana, od kada je podnela ostavku na mesto načelnice Gradske uprave Valjeva, nije razrešena funkcije.

 

Gradsko veće još uvek nije prihvatilo njenu ostvaku ali je prihvatilo, na juče održanoj sednici Gradskog veća, o kojoj nisu obavešteni mediji, zahtev zamenice načelnice Gradske uprave Dragane Đenić, diplomirane pravnice, za prestanak radnog odnosa zbog odlaska u penziju.

 

Dragana Đenić, koja je na mesto zamenice načelnice Gradske uprave izabrana na konkursu u aprilu 2018. godine na period od pet godina, iznenada je odlučila da napusti tu funkciju i Gradsku upravu. "Njena odluka je iznenađenje za sve, naročito zbog toga što je na mestu zamenice načelnice trebalo da ostane do 2023. godine i zbog toga što je ona trebalo da menja načelnicu koja je podnela ostavku. Istina, Đenić je ispunila uslove za odlazak u starosnu penziju, ali uopšte nije nagoveštavala da je to odlučila sve do pre dva dana", navodi naš sagovornik iz Gradske uprave.

 

Pre sedam dana, nakon što je Jelica Panjković-Tešić podnela ostavku na mesto načelnice Gradske uprave, gradonačelnik Lazar Gojković je rekao za Kolubarske.rs da će Dragana Đenić obavljati njene poslove do raspisivanja konkursa i izbora novog načelnika. On je tada, odgovarajući na naše pitanje zbog čega je Jelica Panjković-Tešić podnela ostavku, kratko odgovrio - "iz ličnih razloga".

 

Nzvanično saznali da je Jelica Panjković-Tešić odbila da učestvuje u nekoliko, navodno, "nameštenih" javnih nabavki, što je od nje zahtevalo gradsko rukovodstvo. Najspornija je bila javna nabavka za usluge konsaltinga, a taj posao, navodno, je trebalo da dobije "jedna SNS firma".

 

Gradonačelnik Gojković za Kolubarske.rs to odlučno demantuje, kaže da "te javne nabavke nema" i da to nije razlog zbog koga je Jelica Panjković Tešić, "sa kojom je dobro sarađivao", podnela ostavku. On je ponovio da su u pitanju lični razlozi i da nije bilo nikakvih pritisaka.

 

Na sednicu Gradskog veća, koja je održana u sredu 30. decembra na kojoj je utvrđen prestanak radnog odnosa i rada na položaju zbog odlaska u penziju načelnice Gradske uprave Dragane Đenić, nisu pozvani novinari, niti su obavešteni da će sednica biti održana. Takođe, medijima nije poslat ni izveštaj nakon sednice. Nejasno je zbog čega, s obzirom na to da je gradonačelnik Lazar Gojković otvorio sednice Grdskog veća za medije, a slanje izveštaja je bila praksa čak i prethodnog rukovodstva.

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 42 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...