Rotari klub poklonio uređaje Bolnici (foto: www.obvaljevo.rs)
Rotari klub poklonio uređaje Bolnici (foto: www.obvaljevo.rs)
10.01.2021, 08:53

Rotary klub Valjevo poklonio još osam uređaja za prečišćavanje vazduha

č: | fb:

Predstavnici Rotary kluba Valjevo, posetili su Opštu bolnicu Valjevo, i isporučili još osam uređaja za prečišćavanje vazduha Odeljenju pedijatrije Opšte bolnice Valjevo.

 

To je za mesec dana druga donacija valjevskih rotarijanaca valjevskoj zdravstvenoj ustanovi. Rotary klub je 10. decembra poklonio 16 uređaja za prečišćavanje vazduha odseku Neonatologije Opšte bolnice Valjevo.

 

Prema rečima Aleksandra Đukića, predstavnika Rotary kluba Valjevo, Rotary klub se bavi, pre svega, humanitarnim radom odnosno pomoći lokalnoj zajednici u kojoj Rotariajnci, žive i rade. Naveo je da su u Opštoj bolnici Valjevo već dugi niz godina uvek sa ciljem da pomognu u poboljšanju uslova.

Uređaj za prečišćavanje vazduha

Uređaj za prečišćavanje vazduha (Foto: www.obvaljevo.rs)

 

U ovom trenutku kada se Valjevo  suočava sa dva veoma teška i ozbiljna problema, Rotarijanci podržavaju najosetljivije stanovništvo i skreću pažnju na ozdbiljnu problematiku svih nas. Osim borbe u suzbijanju korona virusa, tu je i veliko aerozagađenje pa su se u klubu okupili oko ideje da se pomogne najosetljivijim grupama, tek rođenoj deci i pedijatrijskoj populaciji. Valjevski Rotarijanci poručuju da će se angažovati kako bi sledeće godine nabavili i nove filtere za poklonjene uređaje.

 

Dr Rada Nedeljković, pedijatar Opšte bolnice Valjevo, je prilikom uručenja donacije uz veliku zahvalnost u ime kolega sa Odeljenja pedijatrije i svih malih pacijenata koji koriste njihove usluge, navela da se ona i njene kolege upravo suočavaju sa dijagnozama kod dece koje mogu biti povezane sa aerozagađenjem, kao što su alergijske reakcije i astma.

 

Što se tiče organizacije Odeljenja za pedijatriju u doba epidemije, poštuju se svi algoritmi i protokoli, pa je naglasila dobru trijažu kao osnov za adekvatno zbrinjavanje i lečenje. Dodaje da je, zahvaljujući dobroj trijaži i saradnji sa primarnom zdravstvenom zaštitom i tercijarnim ustanovama, kod pedijatrijske populacije korona davala blaže kliničke slike i oni su svi dobro zbrinjavani.

 

Porodilište Opšte bolnice Valjevo je mesto gde se rađaju bebe iz svih opština Kolubarskog okruga i godišnje u njemu na svet dođe oko 1300 beba.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 2 sati 7 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 4 sati 44 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar