Registracija Prijava preko FB
Ulica Vuka Karadžića (foto: DjordjeDjokovic)
Ulica Vuka Karadžića (foto: DjordjeDjokovic)
12.01.2021, 08:08

U ovoj godini sređivanje Ulice Vuka Karadžića i izgradnja “Fast park”

č: | fb:

Među prvim projektima koji će biti realizovani početkom 2021. godine jesu rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića i izgradnja parkirališta tipa "Fast park" na uglu Karađorđeve i Ulice Vuka Karadžića ili iza zgrade RFZO .

 

Prvog dana ove godine objavljene su dve javne nabavke - izrada tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića i izrada urbanističke i tehničke dokumentacije za izgradnju objekta montažno-demontažnog prkirališta tipa "Fast park" i parterno uređenje javne blokovske površine.

 

Ulica Vuka Karadžića biće kompletno rekonstruisana u dužini od 550 metara, od Železničke ulice do mosta na Kolubari, a u budžetu Valjeva je za te radove opredeljeno 85 miliona dinara, dok je za izgradnju parkirališta "Fast park" planirano 25 miliona dinara.

 

Sudeći prema tehničkoj dokumentaciji, pojedina rešenja su izmenjena u odnosu na ona koja su data u tehničkoj dokumentaciji iz 2019. godine, biće zadržano drveće sa obe strane Ulice Vuka Karadžića, trotoari će biti popločani behaton pločama u okviru kojih će biti integrisane pešačke i biciklističke staze, obeležene različitim bojama behaton ploča.  

 

Ukida se postojeće parkiranje na trotoarima. Planirano je podužno parkiranje na kolovozu sa desne strane za kratkotrajno zaustavljanje za potrebe snabdevanja lokala. Poželjno je podužno parkiranje projektovati u nišama, piše u tehničkoj dokumentaciji. Takođe, u tehničkoj dokumentaciji je naznačeno da se na pešačkim prelazima u okviru kolovoza postave platforme za usporavanje brzine...

 

Vuka Karadžića na spisku četiri godine

 

Rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića od Železničke ulice do mosta na Kolubari bila je planirana 2018. godine. Tada je Planom javnih nabvaki za radove bilo opredeljeno 41,6 miliona dinara, dok je za projektovanje trebalo izdvojiti oko 1,2 miliona dinara. 

 

Pored rekonstrukcija ulice, trotoara, kišne kanalizacije i rasvete, 2018. godine bilo je u planu izgradnja biciklističke staze i to na potezu od Pantićeve do Knez Mihailove ulice.

 

I 2019. godine bila je u planu rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića, u budžetu je opet bilo opredeljneo 41,6 miliona dinara, ali se i tada odustalo od tog posla. Tadašnji gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je pokušao da za to "okrivi" građane koji su se pobunili protiv seče platana, međutim pravi razlog odustajanja od rekonstrukcije ulice je to što u gradskoj kasi nije bilo dovoljno novca za te radove.

 

Rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića bila je na dnevnom redu i u prošloj godini. Tada je gradska vlast shvatila da je 41,6 miliona dinara nedovoljno za planirane radove, te je u februaru 2020. doneta odluka da se Grad Valjevo kreditno zaduži za 150 miliona dinara kako bi bila rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića koju je vlast obaćavala tri godine i tri godine planirala sredstva u budžetu za te radove!

 

Rekonstrukcija je izostala i prošle godine jer su nam se, kako je gradska vlast objasnila, "dogodili korona i izbori".

 

Gradonačelnik Lazar Gojković je još u predizbornoj kampanji obećao da će Ulica Vuka Karadžića sigurno biti rekonstruisana u ovoj godini. Te radove je najavio kao prve i prioritetne prilikom usvajanja budžeta Valjeva za 2021. godinu.

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 16 sati 30 minuta

U Valjevu preminula još jedna osoba, 30 novozaraženih

Od posledica koronavirusa u Valjevu je preminula još jedna osoba, pozitivno još 30, dok je u odnosu na prethodni izveštaj u Kolubarskom okrugu novoobolelih 37. Hospitalizovano je 84 pacijenta,...

Vakcina (foto: Đorđe Đoković)
Saopšteno iz Doma zdravlja Pre 20 sati 32 minuta

Vakcinisanje za pojedine kategorije u kućnim uslovima

Pacijenti koji su registrovani u Službi kućne nege i lečenja mogu se vakcinisati u kućnim uslovima, saopšteno je iz valjevskog Doma zdravlja. Oni će vakcinisanje moći da zakažu radnim danima na...

Valjevo (foto: Đorđe Šoković)
Saopštenje Lokalnog fronta Va 23.01.2021

Grad, nakon šest godina, knjižio akcije Krušika

Lokalni front Va je uporno ponavljao da je "Krušik" akcionarsko društvo u kojem građani Valjeva imaju akcije vredne preko 825 miliona dinara. Te akcije valjevske fabrike Grad je konačno uknjižio,...  · 13 komentara