Registracija Prijava preko FB
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
19.01.2021, 07:30

Osuda napada na novinarku

č: | fb:

Demokratska stranka osuđuje brutalne uvrede, nipodaštavanja i etiketiranja kojima je izložena naša sugrađanka, novinarka i urednica portala Kolubarske.rs, Darija Ranković.

 

Kako se navodi u saopštenju valjevskih demokrata, ovo nije prvi put da su Darija Ranković i njene kolege izloženi napadima opskurnih medija, samo zato što profesionalno i odgovorno rade svoj posao.

 

Uz trogodišnji kontinuitet uvreda, govora mržnje, mizoginije, diskvalifikacija, uz upad u prostorije redakcije pre godinu dana, ovoga puta se otišlo korak dalje i Darija Ranković je u tekstu "Besna koža Kolubarske Žutobarke – Darije (B)Ranković?! Eh, kad bih mogla biti malo finija", objavljenom na portalu Embargo.rs optužena da radi protiv "svojih građana i gradske vlasti". Novina je i to da opskurni portal koji nema nikakve veze sa Valjevom i koji očito spada u kategoriju onih koji zahvaljujući budžetskim sredstvima koje dobijaju dodatno doprinose medijskom mraku u Srbiji, napada novinarku i portal koji se bave isključivo lokalnim temama.

 

Za nama je godina u kojoj je zabeležen drastičan porast pritisaka i pretnji, verbalnih i fizičkih napada na novinare i medijske radnike i njihovu imovinu, ali ne postoji namera države da se takvo stanje prekne i svi ovi slučajevi ostali bez epiloga.

 

Demokratska stranka podržava sve koji odgovorno rade svoj posao, a pre svega medije i novinare, koji svojim profesionalnim angažmanom, doprinose istinitom i blagovremenom informisanju građana, navodi se u saopštenju valjevskih demokrata.

 

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 4 sati 48 minuta

U Valjevu novozaraženih 49

Od posledica koronavirusa u Lajkovcu je preminula još jedna osoba. U Kolubarskom okrugu je novopozitivnih 72, od toga u Valjevu 49, testirano je 175 na teritoriji Kolubarskog okruga....  · 3 komentara

Masa i Anja Radojević (foto: PK Valis)
Na mitingu "11. april Grand prix" Pre 12 sati 15 minuta

Sestre Radojević do novih medalja

Plivačice valjevskog Plivačkog kluba "Valis" Maša i Anja Radojević okitile su se medaljama na međunarodnom plivačkom mitingu "11. april Grand prix". Učestvovalo je 50 klubova sa 850 plivača, među...  · 1 komentar