Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
19.01.2021, 07:30

Osuda napada na novinarku

č: | fb:

Demokratska stranka osuđuje brutalne uvrede, nipodaštavanja i etiketiranja kojima je izložena naša sugrađanka, novinarka i urednica portala Kolubarske.rs, Darija Ranković.

 

Kako se navodi u saopštenju valjevskih demokrata, ovo nije prvi put da su Darija Ranković i njene kolege izloženi napadima opskurnih medija, samo zato što profesionalno i odgovorno rade svoj posao.

 

Uz trogodišnji kontinuitet uvreda, govora mržnje, mizoginije, diskvalifikacija, uz upad u prostorije redakcije pre godinu dana, ovoga puta se otišlo korak dalje i Darija Ranković je u tekstu "Besna koža Kolubarske Žutobarke – Darije (B)Ranković?! Eh, kad bih mogla biti malo finija", objavljenom na portalu Embargo.rs optužena da radi protiv "svojih građana i gradske vlasti". Novina je i to da opskurni portal koji nema nikakve veze sa Valjevom i koji očito spada u kategoriju onih koji zahvaljujući budžetskim sredstvima koje dobijaju dodatno doprinose medijskom mraku u Srbiji, napada novinarku i portal koji se bave isključivo lokalnim temama.

 

Za nama je godina u kojoj je zabeležen drastičan porast pritisaka i pretnji, verbalnih i fizičkih napada na novinare i medijske radnike i njihovu imovinu, ali ne postoji namera države da se takvo stanje prekne i svi ovi slučajevi ostali bez epiloga.

 

Demokratska stranka podržava sve koji odgovorno rade svoj posao, a pre svega medije i novinare, koji svojim profesionalnim angažmanom, doprinose istinitom i blagovremenom informisanju građana, navodi se u saopštenju valjevskih demokrata.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 54 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 43 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.