Konferencija za novinare GrO DS (foto: DjordjeDjokovic)
Konferencija za novinare GrO DS (foto: DjordjeDjokovic)
20.01.2021, 09:03

Demokrate su imale viziju i plan, a to SNS nema

č: | fb:

Most na Kolubari, u produžetku Ulice Norveških interniraca, bio je mesto na kome se prvi put obratio javnosti, nakon što je krajem godine izabran za predsednika Gradskog odbora DS, Zoran Jakovljević.

 

Most čiju je izgradnju 2011. godine kritikovala tadašnja opozicija, naročito bivši gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, za koji su govorili da "ne vodi nikuda" i da je "na njega bačeno više od pola miliona evra", danas je dokaz da je DS imala viziju i plan za razliku od Srpske napredne stranke.

 

Predsednik valjevskih demokrata Zoran Jakovljević, koji je u vreme izgradnje mosta bio gradonačelnik Valjeva, podsetio je na oktobar 2011. godine kada je opozicija u Skupštini grada ismevala "mostu koji vodi u Rosića livadu", ne ceneći to što je taj projekat bio dugoročan i od velikog značaja za grad.

 

"Mi smo tada znali da će se urediti korito Kolubare i da će biti izgrađena saobraćajnica koja će rasteretiti saobraćaj kroz centar Valjeva. Gradska vlast je tada imala viziju, naši planovi su bili dugoročni, znali smo da veliki infrastrukturni projekti ne mogu da se urade za kratko vreme i da su potrebna značajna sredstava. Dakle, danas smo ovde i vidimo da funkcioniše taj naš most, za koji smo novac dobili od Repubike, a koji je opozicija ismevala i na tome prikupljala političke poene", rekao je Jakovljević.

Zoran Jakovljević

Zoran Jakovljević (Foto: Đorđe Đoković)

 

On je podsetio i na projekat izgradnje brze saobraćajnice Iverak-Nepričava, koji je kandidovala još u novembru 2011. tadašnja vlast koju su činili DS i SPS, a koji su naprednjaci aktivirali 2018. godine.

 

"Mi smo krajem 2011. predstavili glavni projekat koji je uradio CIP. Znajući da je u planu izgradnja Koridora 11, bili smo spremni da uradimo priključak na taj auto-put, jer je od vitalnog značaja za Valjevo. Trebalo je uraditi eksproprijaciju parcela, i to je bilo u planu za 2012, ali smo sredinom te godine izgubili na izborima. Vlast, na čelu sa SNS koja je došla posle nas, tvrdila je da treba da se radi projekat za tu saobraćajnicu, a glavni projekat već postoji u Gradskoj upravi. Čudi nas da taj projekat za prethodnih osam godina nije aktiviran, toliko dugo je držan u fioci. Taj glavni projekat se vrlo brzo i lako pretvara u izvođački projekat, a zbog čega nije to nam nije jasno", rekao je Jakovljević.

 

Predsednik valjevskih demokrata i bivši gradonačelnik Zoran Jakovljević je podsetio na još neke projekte koji su realizovani u vreme njegovog mandata i vladavine DS; servisna saobraćajnica kroz industrijsku zonu, transfer stanica i reciklažni centar.

 

"Od tada do danas ništa nije urađeno. Mi smo sada u 2021. godini, a čini nam se kao da je 2012. Nije bilo većih infrastrukturnih projekata i ono što je veoma važno jeste to da u Vajevo nije došao nijedan investitor za prethodnih osam godina, koliko je SNS na vlasti u našem gradu", naglasio je Jakovljević.

 

On je najavio da se demokrate na narednim konferencijama za novinare neće baviti onim što je bilo i kako je DS radila dok je bila na vlasti, nego će predlagati kako treba rešiti broje probleme u gradu, govoriti o projektima koje treba realizovati i to oslanjajući se na strateška dokumenta.

Vladeta Đurić

Vladeta Đurić (Foto: Đorđe Đoković)

Na konferenciji za novinare predstavljeno je "novo lice" Gradskog odbora DS Vladeta Đurić, diplomirani geograf zaposlen u kompaniji "Gorenje". To je bilo njegovo prvo obraćanje javnosti, te je njegov prvi utisak bio: "čoveče koliko vas je", misleći na broj novinara, ali je dodao: "naravno to je dobro, da vas ima što više".

 

Govoreći o svoj odluci da na ozbiljniji način uđe u politički život u Valjevu, rekao je da je to učinio zbog opšteg nezadovoljstva koje vlada u društvu i da je shavtio ukoliko želite nešto da promenite ne možete samo sedeti i kritikovati nego se morate uključiti i biti aktivan. "Svima koji su me pitali zašto Demokratska stranka, odgovarao sam pitanjem – a koja druga? Nema političke promene bez DS", zaključio je Vladeta Đurić.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 20 sati 35 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 20 sati 36 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara