Ozvaničen početak radova u Privrednoj zoni (foto: DjordjeDjokovic)
Ozvaničen početak radova u Privrednoj zoni (foto: DjordjeDjokovic)
12.02.2021, 07:49

"Saobraćajnica u Privrednoj zoni novo poglavlje za razvoj Valjeva"

č: | fb:

U Privrednoj zoni u Popučkama, ozvaničen je početak radova na izgradnji saobraćajnice u dužini od oko 2,6 kilometara sa infrastrukturom. Vrednost radova, koje finansiraju Ministarstvo privrede i Grad Valjevo, je 232,6 miliona dinara sa PDV-om, a rok za završetak je 120 dana.

Prepoznatljiva scenografija

Prepoznatljiva scenografija (Foto: Đorđe Đoković)

 

Poput promotivnog modela državnog vrha uz prepoznatljivu scenografiju - pored gradilišne table, u pozadini parkirani kamioni uz koje stoje radnici, na livadi zvučnici i mikrofoni, okružen saradnicima, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je objavio da radovi počinju i da "danas okrećemo jedan novi list i započinjemo novo poglavlje i svetliju istoriju razvoja Valjeva".

 

Prema njegovim rečima izgradnja ulice u Privrednoj zoni nije najveća investicija, ali je verovatno najznačajnija jer otvara mnoga vrata za razvoj našeg grada.

 

- Pored ulice izgradićemo priključak na državni put, odnosno na obilaznicu, a u planu je i produžetak ulice i priključenje na buduću brzu saobraćajnicu Iverak-Lajkovac. Počinjemo gradnju ove ulice sa nadom u nova radna mesta, nove investicije, zapošljavanje naših građana, i sa nadom da će Valjevo biti prijatan dom i mesto gde će ljudi hteti da ostanu i da žive - rekao je Gojković.

Ozvaničen početak radova

Ozvaničen početak radova (Foto: Đorđe Đoković)

 

Gradonačelnik je naglasio da u danu kada počinju radovi na izgradnji ulice u Privrednoj zoni, ne želi da priča o problemima i o praznim pričama koje često slušamo od onih koji nikada ništa nisu ni uradili za Valjevo. 

 

- Previše posla imamo, previše je tu još stvari koje treba popraviti, pogurati i izgraditi, jednostavno danas je kraj neke istorije ružnih dešavanja i događaja, i danas moramo pričati o našoj budućnosti i o našem lepom gradu. Danas pričamo o Valjevu koje ulaže u infrastrukturu, u znanje i školstvo, u investicije koje će nam svima zajedno doneti samo boljitak. Danas pričamo o novoj ulici, novoj fabrici, fabrikama koje će biti otvorene u ovoj zoni, gde će naši sugrađani biti zaposleni - naveo je gradonačelnik.

 

Dodao je da danas pričamo i o 25 projekata na kojima gradsko rukovodstvo intenzivno radi "da bi promenili lice našeg grada i da bi našim građanima omogućili ono što već odavno zaslužuju".  

 

- Pričamo o novim, strateški važnim projektima za Valjevo, o brzoj saobraćajnici, o gasifikaciji grada, o završetku izgradnje Gerontološkog centra, o novoj sportskoj hali, o novom vrtiću... Kao gradonačelnik neću odustati ni od jednog projekta, moramo mnogo da radimo i moramo na pravi način da se bavimo ovim gradom i da verujemo u njega. Takođe, moramo popraviti i poslovni ambijent za sve naše privrednike. Za kraj, uz neizmerni osećaj sreće i radosti koje osećam sada, želim da se što pre izgradi ova ulica i dočekamo prve nove investitore - rekao je Lazar Gojković.

 

On nije saopštio kada očekuje prve nove investitore, a na pitanje kada će započeti neki od 25 projekata i koji će to projekti biti, da li gasifikacija, nova hala sportova, vrtić, Gojković nije imao konkretan odgovor. Kratko je rekao da će "kada se stvore preduslovi i početak preostala 24 projekta obeležiti na isti način poput ovog danas". Da li to znači da su preostala 24 projekta još uvek samo ideje i želje, a ne projekti koji će biti realizovani, gradonačelnik kaže: "Želje, koje će se vrlo brzo pretvoriti u stvarnost i biće realizovane".

Buduća Privredna zona

Buduća Privredna zona (Foto: Đorđe Đoković)

 

Izgradnju ulice i infrastrukturno opremanje Privredne zone u Popučkama pohvalili su i valjevski privrednici, koji su pozvani da prisustvuju ozvaničenju početka radova, Đorđe Kević iz štamparije "Bosis" i suvlasnik firme "Repol" Slavko Stojiljković.

 

"To će povećati bezbednost, kao i brži i sigurniji transport robe koja se proizvodi u industrijskoj zoni u Valjevu, a samim tim i rentabilnije poslovanje", rekao je Kević, dok je Stojiljković poručio da "ovo za nas mnogo znači, jer će nam omogućiti brži razvoj i veće zapošljavanje".

 

Na trasi ulice našli se dalekovod i bandere

 

Pre skoro tri meseca je potpisan ugovor sa valjevskim preduzećem "Autotransport", koje je nosilac posla na izgradnji saobraćajnice u Privrednoj zoni u Popučkama. Početak radova je kasnio, kako je pre ti dana za Kolubarske.rs izjavio Gojković, iz tehničkih razloga jer je bilo neophodno izmestiti dalekovod, kao i nekoliko bandera koji su se "našli" na trasi saobraćajnice. Gradonačelnik Lazar Gojković kaže da još uvek nisu izmešteni i da će to biti paralelni radovi.

Lazar Gojković sa radnicima

Lazar Gojković sa radnicima (Foto: Đorđe Đoković)

 

Na pitanje Kolubarskih.rs kako se dogodilo to da se na trasi buduće saobraćajnice nađu delekovod i bandere, zar nisu mogli da budu "zaobiđeni" i ko će platiti njihovo izmeštanje, Lazar Gojković kaže da je "sve to bilo mnogo pre njegovog izbora za gradonačelnika, da projektanti nisu imali odgovor na pitanje kako su se našli dalekovod i bandere na trasi", a što se tiče izmeštanja "to će morati da plati Grad". 

 

"U ovom trenutku ne znam koliko će to koštati i sa koje pozicije u budžetu će biti obezbeđen novac za te radove. Imamo te podatke, dobićete odgovor", poručio nam je gradonačelnik Lazar Gojković.

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 2 sati 31 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 8 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...