Otvaranje SNS prostorija (foto: SNS)
Otvaranje SNS prostorija (foto: SNS)
27.02.2021, 07:58

Srpska napredna stranka u Valjevu napada i vređa Kolubarske.rs

č: | fb:

Nakon teksta, koji je objavljen 26. febraura 2021. godine, u Internet novinama Kolubarske.rs pod naslovom "Raspušten Gradski odbor SNS u Valjevu?", sinoć se saopštenjem oglasila Srpska napredna stranka u Valjevu.

 

"Gradski odbor Srpske napredne stranke u Valjevu raspušten je odlukom predsednika stranke, Aleksandra Vučića, 30. oktobra 2020. godine i tom prilikom za poverenika je imenovana Jelena Nikolić Lekić. Ta odluka, koja je inače zavedena, sa sve pečatom i potpisom i danas postoji u dokumentaciji naše administrativne službe, pa u tom smislu nikakvih spekulacija ne može biti, čak ni za pojedine lokalne portale kojima je fabrikovanje istine kroz zamenu teza i plasiranje poluinformacija odavno postala praksa", piše između ostalog u saopštenju koje je potpisano sa Gradski odbor Srpske napredne stranke u Valjevu.

 

Pored informacije da je Gradski odbor SNS raspušten još 30. oktobra, u saopštenju se navodi "imamo potrebu da zarad ovdašnje javnosti razjasnimo neke činjenice i time prekinemo dalja spinovanja kojima je ovaj portal poslovično sklon, bar kada je u pitanju delovanje najveće političke stranke u Srbiji".

 

Ovim saopštenjem Srpska napredna stranka u Valjevu direktno napada i vređa Internet novine Kolubarske.rs, navodeći da su "Kolubarske.rs poslovično sklone spinovanju" i da je "fabrikovanje istine kroz zamenu teza i plasiranje poluinformacija odavno postala praksa pojedinih lokaknih portala", (s obzirom na to da se saopštenje odnosi na pisanje Kolubarskih.rs jasno je da se ovaj stav odnosi na Kolubarske.rs, prim.aut).

 

Srpska napredna stranka u Valjevu, osim što naš rad ocenjuje omalovažavanjem, uvredama i napadom, ne navodi šta je u tekstu "Raspušten Gradski odbor SNS u Valjevu?" netačno? Takođe nije navedeno koji deo teksta je fabrikovanje istine kroz zamenu teza, koju smo poluinformaciju plasirali, niti je navedeno koji deo teksta je spin? U saopštenju, valjevski naprednjaci ne potkrepljuju konkretnim primerom, bar jednim, tvrdnju da su Kolubarske.rs poslovično sklone spinovanju.

 

Srpska napredna stranka 30. oktobra 2020, a ni nakon toga sve do 26. februara 2021. godine, nije poslala saopštenje za medije u kome javnost obaveštava da je Gradski odbor SNS u Valjevu raspušten odlukom Aleksandra Vučića i da je za poverenika imenovana Jelena Lekić.

 

S obzirom na to da zvanične informacije o raspuštanju GrO SNS nije bilo, osim nezvaničnih priča i objava u pojedinim lokalnim medijima, i s obzirom na to da se valjevski naprednjaci povremeno oglase saopštenjem za medije koja su potpisana sa Gradski odbor SNS, Kolubarske.rs su, 22. februara 2021, uputile mejl na adresu [email protected] sa koje i redakciji Kolubarske.rs stižu saopštenja za medije. Na četiri konkretna pitanja, Srpska napredna stranka nije odgovorila ni nakon pet dana.

Kolubarse.rs uputile pitanja SNS

Kolubarse.rs uputile pitanja SNS

Sada kada se Srpska napredna stranka oglasila, nakon pisanja Kolubarskih.rs, i to ne odgovorom na naša pitanja, što bi bilo poslovno, korektno i kulturno, nego saopštenjem za javnost, jasna je namera valjevskih naprednjaka. A to je da Kolubarske.rs diskredituju i omalovaže nepotkrepljenim tvrdnjama da "fabrikujemo istinu kroz zamenu teza, da plasiramo poluinformacije i da smo poslovično skloni spinovanju".

 

U saopštenju Srpska napredna stranka u Valjevu navodi da "ta odluka, koja je inače zavedena sa sve pečatom i potpisom, i danas postoji u dokumentaciji naše administrativne službe". Međutim ne navodi kada i gde su odluku o raspuštanju Gradskog odbora SNS javno obznanili. S obzirom na to da mi nismo provalnici, nismo mogli imati uvid u "dokumentaciju administrativne službe SNS".

 

I ovo saopštenje, kao i sva ostala nakon 30. oktobra, potpisano je sa Gradski odbor SNS za koji u svom saopštenju Srpska napredna stranka u Valjevu navodi da je raspušten.

Saopštenje GrO SNS

Saopštenje GrO SNS

 

Kolubarske.rs će kao i do sada nastaviti da istinito, profesionalno i objektivno informišu svoje brojne čitaoce. Tekst pod nazivom "Raspušten Gradski odbor SNS u Valjevu?" je, sudeći po broju pregleda, izazvao veliko interesovanje, te ćemo ovom temom nastaviti da se bavimo.

 

Danas smo, preko službe za informisanje SNS, pitali predsednika Aleksandra Vučića zbog čega je 30. oktobra prošle godine raspustio Gradski odbor Srpske napredne stranke u Valjevu i kada će biti izabrani novi stranački organi?

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 5 sati 11 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 12 sati 8 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 12 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara