Ambulanta Peti puk (foto: Branko Petrović)
Ambulanta Peti puk (foto: Branko Petrović)
21.03.2021, 14:35

Od ponedeljka pregledi dece sa sumnjom na KOVID-19 u ambulanti Peti puk

č: | fb:

Pregledi dece i školske omladine sa povišenom temperaturom i simptomima respiratorne infekcije sumnjive na KOVID-19 obavljaće se u ambulanti Peti puk, od ponedeljka 22. marta. Radno vreme ambulante je do 8 do 20 časova.

 

Razlog za takvu odluku je sve veći broja pregleda odraslih pacijenata u Kovid ambulanti Novo naselje i potreba za više lekara opšte medicine, kao i da se u takvoj ih deca pregledaju na izdvojenom mestu.

 

Inače, nema značajnijeg povećanja broja pregleda i pozitivnih slučajeva među dečjom i školskom populacijom pregledanom od strane pedijatara Doma zdravlja Valjevo.

 

U poslednjih sedam dana prosečan broj pregleda odraslog stanovništva u Kovid ambulanti Novo naselje iznosi 300 dnevno (uključujući i kontrole), sa tendencijom rasta.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 13 sati 32 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 7 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 18 sati 42 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara