Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
06.04.2021, 06:58

Predsedniku Prekršajnog suda u Valjevu izrečene hitne mere zabrane prilaska

č: | fb:

Protiv predsednika Prekršajnog suda u Valjevu sudije Z. S, zbog psihičkog nasilja nad bivšom emotivnom partnerkom, izrečene su hitne mere privremene zabrane prilaska u trajanju od 48 časova, dok je Osnovni sud u Valjevu ove hitne mere produžio na još 30 dana.

 

U odgovoru Osnovnog javnog tužilaštva u Valjevu na zahtev Kolubarskih.rs da nam dostavi informaciju u vezi predmeta po prijavi za nasilje koja je podneta protiv predsednika Prekršajnog suda u Valjevu, navodi se da je "Policijska uprava Valjevo na osnovu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici dostavila Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu izveštaj povodom prijave koju je 31. marta u ranim jutarnjim časovima podnela ženska osoba protiv predsednika Prekršajnog suda u Valjevu Z. S. zbog, kako se u izveštaju navodi, psihičkog nasilja".

 

Dalje se navodi da je "povodom ovog događaja službenik Policijske uprave Valjevo postupio shodno odredbama Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, jer su imenovani bivši emotivni partneri, te je procenio da rizik od neposredne opasnosti od nasilja u porodici postoji, nakon čega su Z. S. izrečene hitne mere privremene zabrane da kontaktira i prilazi bivšoj emotivnoj partnerki u trajanju od 48 časova dok je, po predlogu Osnovnog javnog tužilaštva Valjevo, Osnovni sud u Valjevu ove hitne mere Z. S. produžio na period od 30 dana". 

 

Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, predsednik Prekršajnog suda u Valjevu sudija Z. S. je oko pet časova ujutro 31. marta u alkoholisanom stanju lupao na vrata i pokušavao da uđe u stan bivše emotivne partnerke zbog čega je ona pozvala policiju.

 

Kako je navedeno u odgovoru Osnovnog javnog tužilaštva na zahtev Kolubarskih.rs, "povodom ovog događaja u toku je postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom".

 

Aktuelno