Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
06.09.2014, 11:04

Valjevo ima nesposobnu vlast

č: | fb:

Nedavno objavljeno istraživanje o kvalitetu života u gradovima Srbije koje je Valjevo smestilo na začelje liste dobrog života pokazalo je dve stvari: Valjevo ima potencijale da građani u njemu kvalitetno žive, ali ima i nesposobnu vlast koja za dve godine u naš grad nije uspela da dovede nijednu investiciju i da otvori bar jedno novo radno mesto, navode u saopštenju valjevske demokrate.

Naravno, Valjevkama i Valjevcima nisu potrebna ovakva istraživanja da bi znali koliko loše žive. Ono što sve nas koji živimo u ovom gradu zanima je dokle će ovakvo stanje nerada i nesposobnosti gradske vlasti da traje. Za protekle dve godine smo na visokim gradskim funkcijama videli različite predstavnike socijalista, naprednjaka i drugih stranaka koje samo upotpunjavaju broj potreban za većinu u lokalnom parlamentu. Nismo videli jedino rezultate. Zapravo, jesmo. Njihovi rezultati su rezultati pomenutog istraživanja.

 Valjevo je grad koji ima sjajne potencijale u brojnim oblastima. Ovde može lepo da se živi. Imamo toliko toga. Ono što Valjevu u ovom trenutku nedostaje je jasna politika korišćenja tih potencijala kako bi se kvalitet života u njemu popravio. Demokratska stranka je nedavno pred građane izašla sa svojim predlogom programa i načinima za korišćenje tih potencijala kako bi se u našem gradu živelo, a ne preživljavalo.

Demokrate podsećaju i na to da su najveće investicije koje su dovele do otvaranja novih radnih mesta u našem gradu došle upravo u vreme vlasti Demokratske stranke. Za vreme prethodne gradske vlasti u kojoj je DS imao vodeću ulogu u naš grad je stiglo i 1,5 milijarda dinara samo po osnovu projekata i donacija koje je tadašnja gradska vlast uspela da obezbedi. Zato sa punim pravom postavljamo pitanje socijalistima i naprednjacima gde su njihovi rezultati. Prepucavanja i međusobne svađe koalicionih partnera se ne računaju, navodi u saopštenju DS.

Aktuelno

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud u Valjevu Pre 1 sati 26 minuta

Ponovo rehabilitovan Nikola Kalabić

Viši sud u Valjevu doneo je novo rešenje kojim je ponovo usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 20 komentara

Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
Problemi vlasnika kuća pored budućeg Gerontološkog centra 5.08.2022

Podzida visoka preko tri metra "tik uz kuće"

"Očajni smo. Zazidali su nas! Po kom zakonu je dozvoljeno da se betonske podzide dižu na samo nekoliko metara od kuća u kojima žive ljudi", pitaju vlasnici objekata čiji se placevi graniče sa...  · 19 komentara