Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
06.09.2014, 11:04

Valjevo ima nesposobnu vlast

č: | fb:

Nedavno objavljeno istraživanje o kvalitetu života u gradovima Srbije koje je Valjevo smestilo na začelje liste dobrog života pokazalo je dve stvari: Valjevo ima potencijale da građani u njemu kvalitetno žive, ali ima i nesposobnu vlast koja za dve godine u naš grad nije uspela da dovede nijednu investiciju i da otvori bar jedno novo radno mesto, navode u saopštenju valjevske demokrate.

Naravno, Valjevkama i Valjevcima nisu potrebna ovakva istraživanja da bi znali koliko loše žive. Ono što sve nas koji živimo u ovom gradu zanima je dokle će ovakvo stanje nerada i nesposobnosti gradske vlasti da traje. Za protekle dve godine smo na visokim gradskim funkcijama videli različite predstavnike socijalista, naprednjaka i drugih stranaka koje samo upotpunjavaju broj potreban za većinu u lokalnom parlamentu. Nismo videli jedino rezultate. Zapravo, jesmo. Njihovi rezultati su rezultati pomenutog istraživanja.

 Valjevo je grad koji ima sjajne potencijale u brojnim oblastima. Ovde može lepo da se živi. Imamo toliko toga. Ono što Valjevu u ovom trenutku nedostaje je jasna politika korišćenja tih potencijala kako bi se kvalitet života u njemu popravio. Demokratska stranka je nedavno pred građane izašla sa svojim predlogom programa i načinima za korišćenje tih potencijala kako bi se u našem gradu živelo, a ne preživljavalo.

Demokrate podsećaju i na to da su najveće investicije koje su dovele do otvaranja novih radnih mesta u našem gradu došle upravo u vreme vlasti Demokratske stranke. Za vreme prethodne gradske vlasti u kojoj je DS imao vodeću ulogu u naš grad je stiglo i 1,5 milijarda dinara samo po osnovu projekata i donacija koje je tadašnja gradska vlast uspela da obezbedi. Zato sa punim pravom postavljamo pitanje socijalistima i naprednjacima gde su njihovi rezultati. Prepucavanja i međusobne svađe koalicionih partnera se ne računaju, navodi u saopštenju DS.

Aktuelno

Pruga Beograd - Bar (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Lajkovcu Pre 23 sati 4 minuta

Nastradao muškarac na barskoj pruzi

Na barskoj pruzi, u Lajkovcu, nastradao je S.J. (39) iz Beograda, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Muškarac, na koga je naleteo voz koji je saobraćao na relaciji Prijepolje-Beograd, je preminuo na...

Slava Valjeva Druge Trojice - litija (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Slava grada Valjeva Pre 1 dan 3 sati

Duhovska litija ulicama grada ove godine od 18 časova

Za razliku od prethodnih godina kada se Duhovska litija centralnim ulicama kretala u prepodnevnim časovima, nakon Svete Arhijerejske liturgije, ove godine proći će u popodnevnim časovima.