Odbornici (foto: Đorđe Đoković)
Odbornici (foto: Đorđe Đoković)
28.05.2021, 06:58

Predlog odbornika SPS-JS: Vučić počasni građanin Valjeva

č: | fb:

Odbornička grupa SPS-JS u Skupštini grada, predložila je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić bude proglašen za počasnog građaninina Valjeva i to na prvoj narednoj sednici lokalnog parlamenta.

 

U obraloženju predloga navode da je "Aleksandar Vučić čovek koji voli svoju zemlju, poznaje svako mesto u Srbiji, jer želi da se svaki Okrug razvija i da svi naši građani lepo žive".  

 

"On je ljudima vratio veru u pravdu i poštenje. Pokazao je da nije uzalud biti radan i vredan već da se rad, trud i znanje uvek isplati. Poštovanje zakona mu je uvek na prvom mestu, a interes naroda iznad svega. Naučio nas je da u životu nema nedostižnih ciljeva ako marljivo i vredno radiš i ako veruješ u svoj rad. Snove o boljoj budućnosti, pretvorio je u realnost. Vratio je međunarodni ugled Srbiji i danas je naša zemlja poštovana svugde u svetu. Zahvaljujući njemu, gradimo poverenje i saradnju sa svima, a sukobe i ratove ostavljamo drugima. Brinemo o Srbima ma gde oni živeli. Najviše je doprineo da zaštitimo naše nacionalne i državne interese. Doneo je mir i sigurnost Srbima na našoj svetoj zemlji na Kosovu i Metohiji. Srbija nije više, kako on voli da kaže, ‘vreća za udaranje’ već kredibilan i ravnopravan partner svima u svetu. Njemu je važno da napredujemo u zdravstvu, ekonomiji, privredi, obrazovanju, kulturi, sportu i svim drugim oblastima kako bi Srbija bila moćna i snažna. Svet u neverici gleda i odaje mu priznanje na uspešnoj nabavci vakcina koje znače povratak u normalan život za naše ljude. Bolja budućnost za našu decu je njegov osnovni moto i pokretačka snaga", navodi se u obrazloženju predloga.

 

Vučić zaslužuje da bude počasni građanin i zbog toga što je hrabro najavio da želi da menja Srbiju na bolje kad je predstavljao Program "SRBIJA 2020-2025".

 

Naš predsednik Aleksandar Vučić status počasnog građanina treba da dobije i zbog toga što nije zaboravio da razvija Valjevo i čitav Kolubarski okrug, navode socijalisti i JS.

 

"Brze saobraćajnice koje nas približavaju Beogradu, dolazak investitora koji će zaposliti našu omladinu, unapređenje turističkih potencijala Divčibara, gasifikacija koja će trajno rešiti problem zagađenog vazduha u Valjevu su samo neki od projekata koji našem gradu vraćaju dostojanstvo, a Valjevkama i Valjevcima priliku da grade bolju budućnost. Znajući Aleksandra Vučića, uvereni smo da se on neće zaustaviti na ovim razvojnim projektima za naš grad tako da dok je on na čelu Države i Valjevo i Srbija su u sigurnim rukama", smatraju predlagači.

 

Na kraju svog predloga da Aleksandar Vučić bude proglašen za počasnog građanina Valjeva, odborici SPS-JS podsećaju na njegov citat, koji ponajbolje odslikava o kakvom se čoveku zapravo radi i koji treba da posluži svima nama u borbi za bolje sutra: "Samo vrednim i marljivim radom, sposobnošću i znanjem se kupuje budućnost!".

 

Odbornici SPS-JS predlog koji su dostavili juče Skupštini grada završili su uz poklič: Živeo Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije! Živelo Valjevo! Živela Srbija!

 

Odgovarajući na pitanje novinara kako će ovaj predlog upućen Skupštini grada protumačiti građani Valjevu s obzirom na to da su odbornici SPS i Jedinstvene Srbije opizicija u lokalnom parlamentu, odbornik JS Dragan Popović kaže su oni opozicija gradskoj, ali ne i republičkoj vlasti. Dodaje da podržavaju i uvek će podržati, i sa "obe ruke glasati", sve ovo što radi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije, a što je u interesu građana Srbije i Valjeva.

Aktuelno

Ubska gimnazija (foto: Dragana Nedeljković)
U septembru Pre 23 sati 27 minuta

Ubska Gimnazija otvara sportsko odeljenje

Ubska Gimnazija "Branislav Petronijević" će od školske 2024/25. godine, pored dva postojeća odeljenja opšteg tipa, imati i jedno novo, specijalizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima...

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
Od 22. do 26. maja Pre 20 sati 28 minuta

Sedmo međunarodno takmičenje gudača "Zlatne stepenice"

Va­ljevska muzička škola realizovaće sedmo me­đunarodno takmičenje gudača "Zlatne stepenice" u koncertnim salama Muzičke škole "Živorad Grbić" i Valjevske gimnazije od 22. do 26. maja.